Bir kız öğrencinin okul masraflarını karşılamak için nasıl hayat kadını olduğunu anlattığı kitabı gündeme bomba gibi düştü.

23 yaşındaki Laura D. adlı genç kız, iki yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'teki bir üniversitede dil eğitimi almaya başladı. Ancak maddi durumu kötü olan ailesi destek olamayınca masraflarını karşılamak için bir cep telefonu satış şirketinde part time işe girdi.

Bir yıl boyunca çoğu gün aç dolaşmasına rağmen bir türlü gerekli parayı toplayamayan genç kız, internette masöz ve eskort arayan erkeklerin çokluğunu görünce bu işte karar kıldı. Kitabında bazı erkeklerin sadece kendisini seyretmek için 250 euro ödemesi sonunda buna devam ettiğini anlatan Laura'nın sonunda psikolojisi bozuldu.

Kabus görür hale geldiğini anlatan genç kız, kendini kurtarmak için şimdi Paris'te bir restoranda garsonluk yaptığını belirtiyor. Kitabın büyük ses getirmesinin ardından araştırma yapan polis, ülkede bu durumda 40 bin öğrencinin bulunduğunu ortaya çıkardı.

Bunun üzerine harçların düşürülmesi ve öğrencilere maddi yardım yapılması için kampanyalar başlatıldı. Fransa'da bir öğrencinin yıllık masrafı 10 bin YTL.