Piazza’nın çocuklar için yeni etkinliği olan “Otağ – Bir Kuruluş Öyküsü” 11 – 13 Kasım tarihlerinde küçük ziyaretçileri hem eğlenmeye hem de tarihi öğrenmeye çağırıyor.


Her yaştan ziyaretçiye yönelik aktiviteleriyle kentin sosyal hayatını renklendiren Piazza AVM, “Otağ – Bir Kuruluş Öyküsü” etkinliği ile küçük ziyaretçilerini yüzlerce yıl öncesine götürecek. Türk kültüründe önemli bir yer tutan “otağ” ile tanışacak olan çocuklar, hem tarihini öğrenecek hem de sınırsız eğlencenin tadına varacak.Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş arifesinde bir Türkmen obasında günlük hayatın tematik olarak işlendiği eğitici ve eğlendirici etkinlikte çocuklar, AVM içerisinde kurulacak çadırda yüzlerce yıllık tarihi canlandıracak.


ÖZEL KOSTÜMLERLE FARKLI AKTİVİTELER


Etkinliğe katılan çocuklar, bir Türkmen obası şeklinde tasarlanan alanda, o dönemin yaşantısına uygun kostümler giyecek, kilim dokuma atölyesinde kültürümüzün önemli simgelerinden kilim dokumayı öğrenecek. Çocuklar, demir dövme kılıç yapımı, yün eğirme ve oyun hamurundan ekmek yapımı gibi aktivitelerle farklı bir deneyim yaşayacak. Yine Türk kültürü için vazgeçilmez olan at binmeyi ve ok atmayı öğrenecek olan çocuklar, çanak çömlek yapımı ve Dede Korkut masalları ile keyifli anların tadını çıkaracak.


11, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde, 13.00 – 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek “Otağ-Bir Kuruluş Öyküsü” etkinliğine; 50 TL ve üzeri alışveriş yapan Piazza Club üyesi ziyaretçilerin 4 – 12 yaş arası çocukları ailelerin kayıt masasına başvuru yapması ile etkinliğe katılabilecek.