Büyükelçi Ecvet Tezcan'ın oğlunun Bilkent'teki evinde verdiği parti, korkunç bir sonla noktalandı. Büyükelçi Tezcan'ın toplu Colt marka silahıyla oynayan gençlerden Cem Orga Turakan, silaha bir mermi koyup topu çevirdi. Delikanlının başına dayayıp tetiğine bastığı silah ateş aldı. Turakan, arkadaşlarının gözleri önünde can verdi.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın oğlu Sait Tarık Tezcan'ın Bilkent'teki evinde verdiği parti ölümle noktalandı. Partiye katılan Ziraat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Cem Orga Turakan (20), büyükelçiye ait Colt marka tabancaya bir mermi koyup kafasına dayadı. Tetiğe basan Turakan, arkadaşlarının gözleri önünde can verdi. MGK Genel Sekreterliği görevine getirilmesi de gündeme gelen Büyükelçi Tezcan'ın Bilkent'teki evinde, üniversite öğrencisi oğlu, bir parti verdi. Bürokrat ve iş adamlarının çocuklarından oluşan üçü kız sekiz genç, gece geç saatlere kadar eğlendi.

'ŞAKA YAPIYORDU'

Saat 01.00 sıralarında, Tezcan'a ait Colt marka tabancayı alan gençler, oynamaya başladılar. Cem Orga Turakan, tabancayı eline alarak içine bir mermi koydu. Daha sonra kafasına dayayan Turakan, tetiğe bastı. Tabancanın ateş almasıyla Turakan, olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra savcılık soruşturma başlattı. Jandarma, partide bulunan büyükelçi Tezcan'ın oğlunun yanı sıra Sena Ö., Başak G., Nil S. Y., Can İ. Y., İsmail B. T., Amil A. adlı gençleri de gözaltına alındı. Gençler, önce kendi aralarında tiyatro oyunu oynadıklarını, Turakan'ın rolünü oynadıktan sonra eşyaların arasında bulunan tabancayı incelediğini, daha sonra içine bir mermi koyup topu çevirdikten sonra şaka olsun diyerek kafasına dayadığını ve tetiğe bastığını, silahın ateş aldığını söylediler. İfadeleri alınan gençler, serbest bırakıldılar.

Tezcan: Elim kırılsaydı da evin anahtarını vermeseydim

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan, oğlu Sait Tarık Tezcan'ın verdiği ev davetinin Cem Orga Turakan isimli gencin ölümüyle sonuçlanmasından çok büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Evde "Rus ruleti partisi yapıldı" iddialarının kesinlikle doğru olmadığını, oğlunun ve davete katılan diğer gençlerin savcılıkta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Büyükelçi Tezcan, Hürriyet'e şunları anlattı: "Yurtdışı görevine atandıktan sonra, evimizi kapadık. Keşke ellerim kırılsaydı da evin anahtarını vermemiş olsaydım"

ANNENİN FERYADI

Oğlu Cem Orga'nın ölümüyle yıkılan anne Füsun Turakan, kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyledi. Anne Turakan, "Evde kızlı erkekli kalacaklardı. Sonra birden ortaya silah çıkarılmış. Nasıl olduğunu bilmiyorum, ama oğlum kafasından vurularak ölmüş. Sanıyorum silahı Tarık, arkadaşlarına göstermek için getirmiş" dedi.