Ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen, tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


Ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen'in, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bir süredir tedavi altına tutulan ünlü sanatçı Ferdi Özbeğen'in ölüm haberi, İstanbul Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, Özbeğen’in yapılan tüm müdahalelere rağmen bu akşam saat 21.15’te hayatını kaybettiği bildirildi. Özbeğen’in ölümü, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm sevenlerini derin üzüntüye boğdu.


FERDİ ÖZBEĞEN KİMDİR?


İzmir'de 1941 yılında doğan Ferdi Özbeğen, İzmir Özel Türk Koleji'nden mezun oldu. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde üniversite eğitimine başlayan Özbeğen, 1963 yılında babasının vefatı nedeniyle üniversite eğitimini yarıda bıraktı. Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği 1965 yılında düzenlediği ''Altın Mikrofon'' yarışmasına katılarak müzik yolculuğuna başlayan Özbeğen, yarışmadan sonra kendi orkestrasını kurarak ve eserler üretmeye başladı.


Kurduğu grubun dağılmasının ardından 1977 yılında ilk albümünü çıkaran Özbeğen, ''Sohbet'' adlı plağıyla Altın Plak ödülünü, ''Mutluluklar'' ile de Platin Plak ve Altın Piyano ödüllerini kazandı.


Müzikal yaşamı 28 albüm sığdıran Özbeğen, 1980'de, Gülşen Bubikoğlu, Tanju Gürsu ve Hulusi Kentmen gibi Türk Sinemasının emektarları ile birlikte ''Tanrıya Feryat'' adlı filmde oynadı.


Banu Alkan ile ''Piyanist'' adlı yapımda yer alan sanatçı, 1980'li yılların en popüler yapımlarından biri olan ''Perihan Abla'' adlı dizide de konuk oyuncu olarak yer aldı.


ÖZBEĞEN’İN SANATÇI DOSTLARI HASTANEYE AKIN ETTİ


Ferdi Özbeğen’in hayatını kaybetmesinin ardından sanatçı dostları hastaneye akın etti.


Haberi alır almaz hastaneye gelen sanatçılardan Selami Şahin, “Benim birçok bestemi okudu. 1970’li yıllardan beridir biz 45 yıllık dostuz. Üzülmemek elde değil. Gerçekten o zaman albüm bile yapmamıştı. Kalbi, ruhu çok güzel bir insandı. Nedense ama nedense 2012’de, 2013’te birçok sanatçıyı kaybettim. Allah kimseye dert keder vermesin. Onun yeri dolmaz. Benim tabiki yüreğim sızlıyor. Bugün gündüz uğradım, inşallah iyi olur diye ama kısmet kader bu. Her canlı ölümü tadacaktır” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.


Bir gazetecinin ‘En son ne zaman görüştünüz? sorusu üzerine, “Biz telefonla sürekli görüşüyoruz. Selamiciğim dedi; ‘bu durumda beni kimse görsün istemiyorum’ En kısa zamanda bana gel gör beni dediğinde hazırım dedim ama iki senedir hemen hemen hiç görmedim” diye yanıt verdi.


Hastaneye Selami Şahin ile birlikte gelen Ümit Besen, “Arkadaşlar başımız sağ olsun. Ben gerçekten çok üzgünüm. Ben mazimi kaybettim diyebilirim. O benim mazimdi. Gerçekten 1980’li yıllarda biz tatlı bir rekabet içerisinde bu işi götürdük. Aramızda hiçbir zaman saygı, sevgi seviyesinde kötü bir davranışta bulunmadık. Ben her zaman şunu söylemişimdir; Ferdi Özbeğen, sen olmasaydın bende bu müzik dünyasında olmazdım. Çünkü sen bu plağı tutturmasaydın bana plak teklifi gelmezdi demiştim.” diye konuştu.


Sanatçı Coşkun Sabah ise, “Yeri doldurulamayacak bir sanatçıydı. İlla yeni arkadaşlar yetişecektir. Ama onların yerini kimse dolduramaz. Biz çok iyi arkadaşlardık. Yavaş yavaş herkes ölüyor. Acaba sıra bize mi geldi. iyice hayatın tadı tuzu kaçtı. Biz sevenleri olarak bu ortama gelmek istedik. Ama görüyorum ki sadece bizler varız. Kırgın gitti. Allah rahmet eylesin” diye konuştu. İHA