Atatürk’ün muhafız alayı komutanıyken, muhalif milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldüren Topal Osman’ın hayatı film oluyor.


1. Meclis’te Mustafa Kemal Atatürk’e muhalefet eden Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldüren Topal Osman’ın hayatı beyazperdeye aktarılıyor. “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman” adlı sinema filminde Topal Osman’ı Reha Beyoğlu, Atatürk’ü Mehmet Tokat canlandıracak. Trabzon milletvekili rolünde Tayfun Sav, İsmet İnönü rolünde de Ali Yaylı seyirci karşısına çıkacak.
  
FARKLI BİR MUSTAFA KEMAL

Filmin çekimlerine üç hafta önce Giresun’da başlandı. Senaryoya uygun olarak bir depoda 1. Meclis platosu kuruldu. Filme yapımcı, yönetmen ve senarist olarak imza atan Atilla Akarsu, projeyle ilgili şunları söyledi: “Uzun yıllardır araştırma yaparak senaryosunu yazdığım ‘Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman (Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır)’ adlı film projemi, bıçak sırtı bir hikâye olduğundan bir türlü hayata geçirememiştim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birkaç kez tekrarladığı ‘Gelin şu 1. Meclis’i masaya yatıralım, herkes gerçekleri görsün’ sözünden cesaret alınca filmi çekmeye karar verdim.

1. Cumhuriyet’in bam teline bastığımız bu filmde, Atatürk’ü beton heykellerden çıkararak, insani yönleri ağır basan, tabuları yıkılmış farklı bir Mustafa Kemal olarak ilk kez hedef kitleyle buluşturacağız.”


TEPKİ GELEBİLİR


“Hür Adam”dan sonra “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman” filminde de Atatürk rolünü üstlenen Mehmet Tokat, filme tepki gelebileceğini düşünüyor: “Filmde Atatürk’ü duygularıyla ele alacağız, bu nedenle tepki gösterenler olabilir.” (Hürriyet)