Birinci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan istifa eden Tümgeneral Levent Türkmen'in, yasak aşk yaşadığı kadının, Adana'da lokanta işletmeciliği yapan Nevin L. olduğu ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden, polis baskınının ardından istifa eden Birinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'in otel odasında birlikte yakalandığı kadının adının Nevin L. olduğu öğrenildi. Yeni Şakak'ın haberine göre; Adanalı olduğu öğrenilen Nevin L.'nin burada bir lokantası olduğu belirtildi. Otel odasında basılan tümgeneral ve Nevin L. ile birlikte uyuşturucu madde de ele geçirilmişti. Başarılı komutanlardan olduğu söylenen Türkmen'i istifaya zorlayan süreç şu şekilde gelişti:

OTELDE YAKALANDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerine Gaziosmanpaşa'da bir otel odasında kokain partisi yapıldığı yönünde ihbar geldi. İhbarı değerlendiren narkotik polisi otele, öğleden sonra bir baskın düzenledi.

Kokain partisi yapıldığı iddia edilen otel odasında kapıyı evli olduğu öğrenilen Nevin L., açtı. Polis arama iznini gösterip odada arama yaptı. Aramada, kokain partisi yapılmadığı belirlenirken, tümgeneralin Nevin L. ile yaşadığı aşk da ortaya çıkmış oldu.

Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'in Adana İncirlik'te görev yaptığı zaman tanıştığı ve gönül ilişkisini devam ettirdiği Nevin L.'nin Adana'da lokanta işlettiği, ABD ile bir bağlantısının olmadığı öğrenildi.

İSTİFASINI TSK İSTEDİ

10 yıllık yasak aşkı ile birlikte yakalanan Tümgeneral Levent Türkmen'in istifasını TSK yönetiminin istediği öğrenildi. Eşiyle boşanmanın eşiğine gelen tümgeneralin yakın çevresine, kendisine tuzak kurulduğunu, polise ihbar yapıldığını ve istifaya zorlandığını söylediği belirlendi. Tümgeneral Türkmen hakkında soruşturma askeri savcılık tarafından yürütülüyor. Türkmen ile yaşadığı aşk sonucu uğruna sık sık Ankara'ya gelen sevgilisi Adanalı Nevin L. ise, suçsuz olduğunu söyledi. Nevin L.'nin, “Ben masumum, bir suç işlemedim” dediği öğrenildi. Otelde yapılan aramada Türkmen'in eşyaları arasında bir adet cinsel gücü artıran Viagra adlı hap bulunduğu bildirildi. Bu arada, Türkmen'i polise ihbar edenin uyarılarını dinlemediği aile üyelerinden biri olduğu ileri sürüldü. (Mynet)