Tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde de 53 ilköğretim okulu, lise ve anaokulunda öğrenim gören 13 bin 136 öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatili 26 Ocak Cuma günü başladı.

Yarıyıl tatilinin gelmesiyle öğrencilerimiz, 4 aylık eğitim ve öğretim sürecinde yaptıkları çalışmalarındaki başarılarının değerlendirmesini karne olarak aldılar ve 15 gün sürecek yarıyıl tatiline girdiler. Karne dağıtımlarında çocuklar sevinç gözyaşları dökerken, kırık notları olanlar da hüzünlü anlar yaşadı.

Karne verilme töreninde velilere seslenen Türkoğlu ilçe Milli Eğitim Müdür vekili Gülnur Parlar şunları söyledi: "Değerli velilerimiz; çocuklarımızın karnelerine saygı gösterelim, onlara sevgiyle yaklaşalım. Ülkemizi aydınlık yarınlara çocuklarımız hazırlayacak. 'Hiçbir karne çocuklar kadar kıymetli değildir' zayıf notu olan öğrencilerin küstürülmemesi ve ruhsal dengelerinin bozulmaması gerekir. Karneler anne ve babaların çocuklarını değerlendireceği bir belge değildir. Karnelerinize bakarak notlarını düzeltebilirsiniz. Anne ve babaların çocuklarının eğitim ve öğretim durumları ile yakından ilgilenmeliler. çocuklarınızla ne kadar ilgilenilirseniz başarıları da o kadar çok artar. Eğitimin sadece devletin değil, ailelerin de görevidir."

Parlar, “Ülkemiz için, geleceğimiz için başarılı olmaya mecburuz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sevgili öğrenciler; (5) Aferin, çalışmaya devam et. (4) Çok iyi, çalışmaya devam et. (3) Biraz daha çok çalış. (2) Seni yaramaz, derslerine biraz daha çok çalış demektir. Tatilde hem dinleneceksiniz hem de derslerinize çalışacaksınız. Tatil sizlere bol bol kitap okuma imkanı verecek. İlk ve orta öğretim kurumlarında öğretim ve öğretim yılının ikinci dönemi 12 Şubat Pazartesi günü başlayacak,Hepinize iyi tatiller diliyorum."

Havanın güzel olması ve güneşli olması nedeniyle Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Şehit Ali Akçiçek Ana Okulu bahçesinde düzenlenen törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Gülnur Parlar’ın yanısıra, Şube Müdürü Mehmet Okur, Anaokulu Müdürü Emine Türk te katıldı. (www.kanal46.tv)

(YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır.)