Dulkadiroğlu Belediyesi’nin tarihi konak iyileştirme projelerinden ikincisi olan Üdürgücü Konağı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ta tarihi ve kültürel değerleri ortaya çıkararak turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini, bu noktada ilk çalışmayı da tarihi konakları restore etmekle yaptıklarını söyledi.
Okay, Üdürgücü Konağı’ndaki çalışmaların büyük bir özveriyle devam ettiğini belirten Başkan Okay, konağın tarihi değerinin yanı sıra bahçesinde Genç Roma dönemine ait mezarlık bulunduğunu aktardı.
Adeta üstü ayrı, altı ayrı tarih olan bu mekanın yaz başında hizmete açılacağını söyleyen Başkan Okay, “Üdürgücü Konağımızın restorasyonu büyük bir hızla devam ediyor. Bu konağımız içerisinde bulduğumuz Genç Roma mezarlığı ile ilgili de çalışma yapıyoruz. Müzemiz ile ortak hareket ettiğimiz bu konakta da ilçemizin tarihi önemine değer katacak bir çalışmaya imza atacağız. Eski mahallelerimiz bizim en önemli değerlerimizdir. Ben Kahramanmaraş’ın istikbalinin turizmde olduğunu düşünüyorum. Turizm potansiyelinin en yüksek değerlerinin de Dulkadiroğlu’nda olduğunu düşünüyorum"(İHA)