Sivaslı bağlama ustası Şentürk İyidoğan, atölyesinde muhafaza ettiği Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi ünlü halk ozanlarına ait bağlamalarla "4 Saz, Bir Usta" konserinde halk ozanlarının eserlerini seslendirdi.



Sivas 4 Eylül Sanayi Sitesi'ndeki atölyesinde bağlama imal eden 45 yaşındaki Şentürk İyidoğan, ilkokul 2’inci sınıftan bu yana bağlama çalıyor.
Söz ve müzik yazarlığı da yapan İyidoğan, Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi halk ozanlarının bağlamalarını atölyesinde muhafaza ediyor.
Bu ozanlarının bağlamalarıyla konser vermek çocukluk hayali olan İyidoğan 28 Kasım 2015'te Şişli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği "4 Saz, Bir Usta" konserinin ardından konserin ikincisini memleketi Sivas’ta gerçekleştirdi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, bağlama ustası İyidoğan’ın sevenleri ve vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık iki saat süren konserde İyidoğan Aşık Veysel, Aşık Davut Sulari ve Müslüm Ağbaba gibi halk ozanlarının bağlamalarıyla onların eserlerini seslendirdi.
Kendine ait türküleri de seslendiren İyidoğan dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Hayatının en güzel günlerinden biri olduğunu belirten bağlama ustası Şentürk İyidoğan, ”Küçük yaşta benim hayalim ozanların bağlamalarıyla bağlama çalmaktı.
Bu bugün bana nasip oldu.
Müslüm Ağbaba, Davut Sulari, Aşık Veysel gibi ozanların bağlamaları vardı.
Sivas ozanlar diyarı.
Sivas’ta böyle bir konseri vermek bana ayrı bir keyif verdi” dedi.
  UĞUR YİĞİT
(İHA)