Her hafta Perşembe günleri sabah saat 08.15’de yayınlanan TRT-GAP Günışığı programının bu haftaki konuğu Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır oldu.

TRT Kahramanmaraş Temsilcisi Fatih Nalbantbaşı’nın her hafta canlı olarak sunduğu sabah 8.15’deki proğramda, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde bir hafta içinde neler olduğu ve neler olacakların anlatıldığı haber sunumu arkası bir konuk alarak Kahramanmaraş’ta yapılan ve yapılacak etkinlikler TRT-GAP Radyosu aracılığıyla tüm dünyaya duyuruluyor.

Bu hafta da Valilik makamından yapılan canlı yayında TRT Temsilcisi Fatih Nalbantbaşı, Kahramanmaraş ile ilgili haftanın gelişen olaylarını aktardıktan sonra, sözü Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’a verdi.

Vali Tanılır, Tek Adımda Yatırım” için gerekli tanıtımın yapılacağını açıklayarak şunları söyledi.

“Türkiye’ye örnek olan Tek Adımda Yatırım Bürosu Projesi’nin (TAY) yaygınlaştırılması için yatırım imkânları iş dünyasına tanıtılacak. İlin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine katkı sağlamak, yatırım yapmak isteyen kurum ve kuruluşların işlerini kurma sürecinde güçlükle karşılaşmaması için planlanan proje için başvuruların olması gerektiğinin altını çizen Vali Tanılır, girişimcilerin böyle bir imkâna sahip olduklarını bilmesi gerektiğini ifade etti.

Projenin zaman ve kaynak tasarrufu açısından önem arz ettiğini dile getiren Tanılır, daha iyi tanıtım yapılabilmesi için ilerleyen günlerde toplantı ya da konferans planlanabileceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ın yatırım imkânlarının tanıtılması için böyle bir çalışma yapılacağını vurgulayan Tanılır, bunun yanında broşür basılarak da proje ile bilgi verilebileceğini kaydetti. Proje başlatıldığında sanayicilere bunu mektupla duyurduklarını, yeni bir konu olduğu için pek ilgi görmediğine de dikkat çeken Tanılır, daha ayrıntılı bir tanıtımın yapılması için de Kahramanmaraş Valiliği olarak gerekeni yapacaklarını belirtti.

Bilindiği üzere Tek Adımda Yatırım Bürosu Projesi, bürokrasiden şikâyeti kaldırma noktasında da ciddi bir adım olarak görülen proje, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da takdirini toplamıştı.

TEK ADIMDA YATIRIM BÜROSU NEDİR?

TAY Bürosu işletmelerin kurulması için gerekli izinlerin ruhsatların, diğer resmi iş ve işlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde tek elden hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Karşılaşılan her türlü engel ve sorunlar tespit ediliyor ve girişimciler adına çözümü konusunda girişimlerde bulunuluyor.