Fuhuş olayına adı karışan ve hakkında soruşturma başlatılıp açığa alınan Yargıtay Hákimi Mustafa Hakkı Çetin, "örgütlü fuhuş yaptırmak" ve "insan ticareti yapmak" suçlarından önceki akşam tutuklanarak cezaevine koyuldu. Böylece yargı tarihinde ilk kez bir hákim "fuhuş yaptırmak" suçundan tutuklanmış oldu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün ihbarı üzerine 5 ay önce başlatılan "Orkide Operasyonu" kapsamında, yargıtay Hákimi Mustafa Hakkı Çetin ile birlikte dört polisin de aralarında bulunduğu, toplam 36 kişi hakkında dava açılmış, 10 otel hakkında idari kapama cezası verilmişti. Örgüt lideri olan Azada Değirmenci ile diğer sanıklar Zara Çetin, Ayşe Söz, Mihriban Ceylan ve İsa Olgun soruşturma kapsamında tutuklanmışlardı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan zanlılar, önceki gün yapılan ikinci duruşmada tahliye edilmişlerdi.

AŞKIMIN AKRABALARI

Soruşturma kapsamında Hürriyet’e konuşan Hákim Mustafa Hakkı Çetin, evli ve bir çocuklu olduğunu söyleyerek "Ailevi sorunlarımdan dolayı sanıklardan Zara Çetin ile aşk hayatı yaşamaya başladım. Kendisine soyadımı verdiğim doğrudur. Havaalanında kadın misafirleri getirip götürdüm, ancak fuhuş yapıldığını bilmiyordum, hepsi sevgilimin akrabalarıydı. Aralarında kendi dillerinde konuştukları için ne söylediklerini de anlamıyordum" demişti.

Soruşturmayı yürüten Sincan Başsavcılığı’nın talebi üzerine, çarşamba günü avukatıyla birlikte adliyeye giden Mustafa Hakkı Çetin, suçlamaları reddetti. Hákim, Çetin’in "örgütlü fuhuş yaptırmak", "insan ticareti yapmak", "suç işlemek için örgüt kurmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Mustafa Hakkı Çetin, Sincan L tipi cezaevine konuldu. Çetin’in eşinden de boşandığı ortaya çıktı.