Gündüz matinelerine giden gençlerden bazıları, üzerlerini yolda dağiştiriyor.

İzmir'de, son dönemde gençler arasında moda olan, eğlence kulüplerindeki öğle matineleri ve partilerin, çeşitli tehlikeleri beraberinde getirirken, anne ve babalara da önemli görevler yüklediği belirtildi.

İzmir'de, cumartesi günleri eğlence kulüplerinde düzenlenen öğlen matineleri ve partiler, son dönemlerde yeniden moda haline geldi. Alkollü içecek satışının yasak olduğu parti ve matinelere, hafta içi okullarında kendi aralarında anlaşan, kız, erkek, 13-17 yaş arasındaki çok sayıda genç gitmeye başladı. Ergenlik dönemlerindeki gençlerin, eğlence kulübü yolundaki halleri ise görenleri güldürürken, hem de düşündürdü. Genellikle kendilerini büyük gösterecek elbiseler, topuklu ayakkabılar tercih eden genç kızların bazılarına üzerlerini yolda değiştirdi. Topuklu ayakkabılarla zorlananlar eline alıp çıplak ayakla yürüdü. Emniyet yetkilileri, bu tip yerlerde, alkol satışının yasak olduğunu, kurallara uymayanlar hakkında işlem yapıldığını, kontrollerin sürekli gerçekleştirildiğini vurguladı.

Ege Üniversitesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Eyüp Sabri Ercan, yaşa göre giyim tarzının, çocuğun psikolojisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Eğlenmek hakları. Ama bunun da ailece sağlanan bir ölçüsü muhakkak olmalı. Çocuklarla ilgili her şey ailelerin kontrolünde gelişmeli. Küçük yaşlardan itibaren baştan kontrol ve denetim yapılmalı. Gençler de, özellikle ergenlik dönemlerinde kendilerine sağlanılanla yetinilmemesi, olumsuz sonuçlar doğuruyor ve çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Anne, babalar, çocukların, 'Herkes yapıyor, ben niye yapmıyorum' gibi tuzaklarına düşmemeli. 'Bizim evimizin kuralı' bu diyerek ölçüyü yakalamalı ve genç yaşlarda başlarına gelebilecek kötülüklerin önüne bu şekilde geçmeli. Her türlü tehlikeden kontrolle korumalı." (Mynet)