MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:  “1 Mayıs teröristlerin meydan okuduğu, zalimlerin yeşerdiği bir ortam değildir. Gerek işçi temsilcileri gerekse de hükümet 1 mayısta sorumlu davranmalıdır” dedi.


ANKARA (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Mayıs’ın Taksim günü olmadığını söyleyerek, hükümeti ve sendikaları uyardı, polisin ise kutlamalara katılanlara daha toleranslı ve hoşgörülü yaklaşmasını istedi.
Parlamentoda partisinin grup toplantısında konuşan ve 1 Mayıs kutlamalarına değinen Devlet Bahçeli, Türkiye’nin günlerdir 1 Mayıs’ın nerede, nasıl kutlanacağının konuşulduğunu belirterek, ”Her 1 Mayıs sancılı geçmektedir. 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alan tartışması işçi kardeşlerimizin beklentilerinin ve hak taleplerinin üzerindedir. Bilhassa Taksim’de diretenlerle karşı çıkanların iki ayrı uçta toplanarak kutuplaşmalara yol açması ülkemiz adına talihsizliktir” dedi.
1 Mayıs’ın Taksim günü olmadığını söyleyen Bahçeli, “1 Mayıs teröristlerin meydan okuduğu, zalimlerin yeşerdiği bir ortam değildir. 1 Mayıs insanlıktan nasibini almamış bölücü niyetlerin, maskeli canilerin eli sapanlı militanların sözde geçit töreni değildir. 1 Mayıs taş, sopa, Molotof, gaz, cop, TOMA, panzer, kavga, gürültü, eşkıyalıkla anılan bir olarak ta değerlendirilmemelidir. Bunun için gerek işçi temsilcileri gerekse de hükümet 1 Mayısta sorumlu davranmalıdır” diye konuştu.
Polisin kutlamalara katılanlara daha hoş görülü ve toleranslı muamele etmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “1 Mayıs bahanesiyle tutuşturulan bir kıvılcımın hangi badirelere yol açacağını, nerede duracağını, neye mal olacağını peşinen hiç kimse kestiremeyecektir. Başbakan ve hükümeti ateşe benzin ile gitmemeli, işçilerimiz ve sendikalar dikkatli ve uyanık olmalıdır” açıklamasında bulundu.