TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 18. maddesine, 335 kabul, 70 ret oyu çıktı.

Genel Kuruldaki gizli oylamaya 406 milletvekili katıldı. Oylamada 335 kabul, 70 ret oyu kullanıldı. 1 oy da boş çıktı.

Madde, Anayasa Mahkemesi üyelerinin görev süresine limit getiriyor. Üyeler, 12 yıl için seçilecek. Bir kişi 2 defa üyeliğe seçilemeyecek. 12 yıldan önce yaş sınırını dolduran üye emekliye ayrılacak.

Anayasa değişikliği teklifinin 16. maddesinin oylamasından önce kuliste bir süre oturan, daha sonra bahçede gezen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul çalışmalarını makamından takip etti.

Genel Kurula, oylamalar başladığında giren Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu sıraları yerine, milletvekili sıralarında oturdu, milletvekilleriyle sohbet etti, ismi okunduğunda da oyunu kullandı.

Milletvekilleri, Anayasa değişikliği çalışmaları sırasında futbolu da ihmal etmedi. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray maçlarının, Genel Kurul çalışmalarına denk gelmesi, milletvekillerinin maçları izlemesine engel olmadı. Kulislerde bir yandan Meclis Televizyonu yayın yaparken, diğer yandan da maçların yayınlandığı kanal açık tutuldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diğer maddelerde olduğu gibi bugünkü maddelerin görüşmelerini de Genel Kurulda izledi. (Hürriyet)