Kahramanmaraş’ın 41 kişilik İl Genel Meclisi’ne (İGM) girebilmek için 2 gazeteci de bugünlerde harıl harıl seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Afşin ilçesinde günlük olarak yayımlanan Yeşil Afşin Gazetesi’nin sahibi Ömer Kösebalaban ile Elbistan ilçesinde yine günlük yayımlanan Haber Elbistan Gazetesi’nin sahibi Ahmet Göçer, AK Parti’nin ilçelerindeki 5'er kişilik İl Genel Meclisi listelerinin ilk sırasından aday gösterildiler.

İlçelerinin kalkınıp gelişebilmesi adına basın alanında yıllardır büyük uğraşlar veren bu iki değerli gazeteciye ‘destek’ vermek ve oralardaki ‘siyasi havaları koklayabilmek’ amacı ile kent merkezinde gazetecilik yapan Mehmet Taş ile Mustafa Şirin dün kuzey ilçelere gitti.

Elbistan’ın Akbayır beldesinde dün gerçekleştirilen ve AK Parti Milletvekili Avni Doğan’ın da katıldığı Seçim Bürosu’nun açılışına katılan Taş ve Şirin, törende hazır bulunan İGM adayı Ahmet Göçer ile de siyasi gündem üzerine görüşmelerde bulundu.

Daha sonra Ekinözü ilçesindeki seçim bürosunun açılışına giden Taş, Şirin ve Göçer buradaki törene katılan İGM adayı Ömer Kösebalaban’la buluşarak yine siyasi gündem ve 10 Mart’ta Elbistan’a gelecek olan Başbakan Erdoğan’ın ziyaretinin iktidar partisine getireceği faydalar üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Yerel basının yöresinin gelişimi adına kıt imkânlar çerçevesinde önemli hizmetlerde bulunduklarına dikkat çeken Taş ve Şirin; “Gazeteci, yeri geldiğinde memlekete hizmet adına göreve çağrılırsa elini taşın altına koymalıdır. İki değerli meslektaşımızın İGM adayı olması bizleri sevindirdi. Kendilerine destek ve moral verebilmek ve yanlarında olduğumuzu gösterme adına buradayız. Adaylıklarını tebrik ediyor, seçim yarışında başarılar diliyoruz” dediler.

Taş ve Şirin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Kösebalaban ile Göçer, daha sonra Haber Elbistan Gazetesi’nden Murat Kuş’un kaydettiği bu fotoğrafla da güzel anı ölümsüzleştirdiler.

KENT MERKEZİNDE DURUM NE?

Kent merkezinde ise Gazeteci Mehmet Taş ile Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin genç sahibi Mustafa Yüzbaşıoğlu, yine AK Parti’ye belediye meclisi aday adaylığı başvurusunda bulunmuşlardı. Taş başvurusunu geri çekerken, Yüzbaşıoğlu ise listeye girememişti. Bu arada; basın sektörü ile ilgili bir diğer isim olan Medyamar Matbaacılık Sahibi Fatih Köşker ise AK Parti’nin Belediye Meclisi listesinin 25. sırasında kendine yer buldu.

Köşe Yazıları Kanal 46 ve Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nde yayımlanan İnşaat Mühendisi-Hukukçu Serdar Erdoğanyılmaz ise MHP’nin Kahramanmaraş Belediye Meclisi için kontenjandan aday gösterildi. Gazeteci Mehmet Biçkes ile yine köşe yazıları Kanal 46'da yayımlanan Erkan Şerbetçi de DP'den Belediye Meclisi adayı oldular.

Tüm adaylara seçim yarışında üstün başarılar diliyoruz. (www.kanal46.com)