Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç, BBP merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçen yıl Kahramanmaraş'taki helikopter kazası sonucu hayatını kaybettiği Keş Dağı'nda düzenlenecek Hasret Kurultayı ile bir kez daha anılacağını ve 3 gün sürecek olan Muhsin Yazıcıoğlu 2'inci Hasret Kurultayı'nın son gününde, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun da Keş Dağı'na çıkacağını bildirdi.

Hasret Kurultayı ile ilgili olarak parti binasında dün basın toplantısı düzenleyen Kılıç, geçen sene Ağustos ayında gerçekleştirilen programın, bu yıl 30 Temmuz ile 1 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı bilgisini verdi.

1 Ağustos tarihinde Genel Başkan Yalçın Topçu'nun da kurultaya katılacağını belirten Bekir Kılıç, bu yıl, geçen yılın aksine teşkilatlara katılımı serbest bıraktıklarını açıkladı. Katılımın teşkilatlar bazında zorunlu olmadığını ve gönüllülerin katılabileceğini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

"Doğa şartlarının, o bölgede çok zor olması, yolla ilgili problemlerin devam ediyor olmasından dolayı gelecek misafirlere zorluklarla karşılaşmamaları adına katılımı mecburi tutmuyoruz. Ama biz orada olacağız. 3 gün boyunca tüm Yazıcıoğlu sevenlerini, onu sonsuzluğun sahibine uğurlamış olduğumuz Keş Dağı'nda buluşmaya gönül birlikteliği yapmaya davet ediyorum. O manevi havada dualarla anmak istiyoruz. Tüm illerden az da olsa katılımım olacağını düşünüyoruz. Katılımcılar, çadırlarını getirip, bölgede kalabilecek."

"DARBE ANAYASALARINDAN KURTULMAMIZ LAZIM"

Basın toplantısı sonunda basın mensuplarının 12 Eylül pazar günü yapılacak olan referandumla ilgili sorularını da cevaplandıran Kılıç, şöyle konuştu: "Biz bu referanduma BBP kadroları olarak 'evet' diyoruz. Çünkü Türkiye'de bir sivil anayasanın hayata geçmesi gerekiyordu. Buna 'AK Parti anayasası' diyenlere karşı çıkıyoruz. Bu Türkiye'nin anayasasıdır. Türkiye'nin cunta anayasalarından kurtulması gerekiyor. Bu anayasa ilk sivil anayasa olduğu için önemli. Türkiye ve Türk Milleti’nin ileriye atılım yapması için Referandum’da BBP olarak ‘Evet’ oyu kullanacağız.” (www.kanal46.com)