Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada yapılacak yerel seçimlerde aday yapılmayacağını başka bir adayla yola devam edileceğinin kendisine iletildiğini açıkladı.


Ankara’dan yeni gelen Başkan Mustafa Poyraz ayağının tozuyla Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 


"Genel Başkan yardımcımız Menderes Türel’in davetiyle Ankara’ya gittim. Genel merkezimizin seçimlere başka bir adayla yola devam etme yönünde beyanlarını belirttiler. 2014 seçimlerinde şuandaki aday adayı arkadaşlarımızla devam edecekler.


Sonunda Genel Merkez’imizin bir başka arkadaşımızla yola devam etmesini biz saygıyla karşıladık. Çünkü biz günün insanı değiliz, dünün insanı olduğumuzu beyan ettik. Kendileri bundan çok memnun kaldılar çünkü böyle bir şey, her belediye başkanının böyle bir tasarrufta bulunmayacağını ifade ettiler. Sonra ben teşekkür ettim, akşam da yarım saat kadar yine Menderes Beyle beraber Sayın Başbakan’ımızla Genel Merkezde bir sohbet imkânım oldu.


Halkımızın teveccühü ile yüzde 65 gibi bir oranla seçildik


Esas amacımız bir teşekkür mahiyetinde çünkü nitekim biz 2002 seçiminden başlayarak 2004’te biz bu partide halkımızın teveccühü ile yüzde 65 gibi bir oranla seçildik. Yine arkasından 2009 yerel seçiminde yine halkımızın teveccühü ile yüzde 65 gibi çok yüksek bir oranla Türkiye genelinde birinci olarak seçildik.


Bu arada 3 tane genel seçim geçirdik, 2 tane referandum geçirdik. Biz bunların hepsini Sayın Başbakan’ımıza tek tek arz ettik. Kendisi bundan çok memnun kaldı, yarım saat kadar sadece biz Maraş’la değil Türkiye ile alakalı olan birçok konuyu da sohbet etme imkanı oldu. Benim için tabi Sayın Başbakan’ımızın Hüsnü kabul gösterip bizi orada davet etmiş olması bizim için bir onur meselesi, onurdur. Biz her zaman partimizin yanındayız. Kendisine de ifade ettim, kendisi nerede biz oradayız.


"Bundan sonra kader nereye götürür oraya"


Bundan sonraki süreçte genel merkezimiz kimi seçerse, kimi gösterirse Mustafa Poyraz onların yanındadır. Çünkü ben hep bunu söyledim, benim için devam etsin etmesin dedim, iki rekat namaz dedim. Çünkü 11 yıl gibi bir zaman, Allah’a hamdolsun çok güzel şeylere imza attık. Kimsenin bizlerle alakalı hizmet etmedi, şunu yapmadı deme gibi şansı yok. Şükür namazını kıldım dedim ki, Ya Rabbi buraya kadarmış, bundan sonra kader nereye götürür oraya. Bizim bu konuda şimdi söyleyeceğimiz bir şey yok, sadece ileriki zaman diliminde Genel Merkezimiz kimi, tekrar ifade edeyim yani kimse Mustafa Poyraz’dan farklı bir şey beklemesin, eğer dağdaki çoban da olsa, başımızdaki siyah bir insan da olsa Sayın Başbakan’ımız kimi tensip etmişse biz onun yanındayız çünkü biz particiyiz.        


"Hayat baki değil, hepimiz öleceğiz"


Biz de bu şehre gönlümüzü, sevgimizi kattık, her şeyimizi ortaya koyduk. Allah’a şükür 11 sene, Cenabı Hak bir kul Mustafa’ya böyle kahraman bir şehre hizmet etme imkanını verdi. Dolayısıyla bundan sonra hayat baki değil, hepimiz öleceğiz, bir gün bu koltuktan kalkmayacak mıyız? Kalkacağız. Ben dünden buna hazırdım zaten. Ama şunu düşündüm dolayısıyla da zaten o yüzden aday adaylığı için müracaat etmedim. Ben 3 ay önce Sayın Başbakan’ımıza yine Sayın Menderes vasıtasıyla haber gönderdim, Genel Başkanımız Kahramanmaraş’la alakalı ne tasarrufta bulunursa biz oradayız dedim. Ümit ederim ki gelen kardeşim benden çok daha güzel hizmetlere imza atar, Maraş buna layıktır, İnşallah farklı bir şey olmaz. Çünkü biz bir yere getirdik, bu bir bayrak yarışı, bu bayrak yarışı gelen arkadaş alacak.


Çünkü bundan sonra Maraş’ımız Büyükşehir, ilçeler var, biz de beraber o kardeşimizle bizden hizmet, yardım isterse her zaman yanında dururuz.


2014 yerel seçimlerinde Mustafa Poyraz yok


Kim onu bilmiyorum ben. İnşallah önümüzdeki günlerde aday adayları olan arkadaşlardan olabilir, müracaat etmeyen arkadaşlardan olabilir. Ama ben sıcağı sıcağına yeni geldim Ankara’dan, bu güne kadar hep kamuoyuyla paylaştığım bir konuyu en çok onların hakkı olduğu için yarın bize soru sorarlarsa baş üstüne, 2014 yerel seçimlerinde Mustafa Poyraz yok. Bir başka arkadaşımız da bu memlekete güzel hizmet edecek. Artık kime nasiptir onu bilemiyorum.


Bu şehirde gözyaşımız var terimiz var, Elhamdülillah onu da görüyoruz. İnşallah çok daha güzel hizmetlere vesile olur diyorum. Buradan bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerime, yurt dışından yurt içinden herkese selam ve saygılarımı gönderiyorum. Allah rast getirsin İnşallah diyorum. 


Hayır Allah’ın dilediği şeydir, ben dedim ki bana devam etme derlerse, devam et derlerse 2 rekat namaz kılarım dedim. Devam etme dediler, Genel Merkezin altında şükür namazımı kıldım. Çünkü bunu yapmam gerekiyordu. Neden? Ben vicdanen rahatım, bu memleketin, bu şehrin 1 kuruşu ne yedim, ne kimseye yedirdim. Hizmetse de her köşesinde Allah’a şükür, Adana girişinde baktım girişteki fuar alanından başlayarak Anıta kadar, Belediye binasına kadar, yukarıdaki Abdulhamid Han camisine kadar,2009 belediye başkanlığını istedim dedim ki Ya Rabbi bu Abdulhamid Han cami benim dönemimde bitsin dedim, Allah lütfetti bitti. Benim gibi insana bundan daha büyük bir onur olur mu?'