İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri'de dün 1 polisin şehit olduğu 17 kişinin yaralandığı PKK'lı teröristlerin intihar saldırısıyla ilgili 4 kişinin gözaltında olduğunu, olayın sınır ötesi bağlantılarının çıkarıldığını söyledi. Şahin, "Dün meydana gelen olayın planlama aşaması, olayın ilgilileri, yardımcıları, işbirlikçileri üzerinde polisimizin entegre yürüttüğü çalışmalar sonucunda, bütün şüphelileri, tespit edildi. Önemli bir kısmı gözaltında ve ele geçirildi. Sınır ötesi bağlantıları dahil polisimiz tarafından aydınlatıldı" dedi.


Pınarbaşı İlçesi'nde intihar saldırısının hedefi olan Emniyet Müdürlüğü binasını inceleyip, polislere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bakan İdris Naim Şahin, daha sonra helikopterle Kayseri kent merkezine gitti. Bakan Şahin, önce Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki 2 yaralıyı, daha sonra da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde tedavi gören ve sağlık durumu ağır olan sivil memur İsmail Sakın ve gözünden yaralanan polis eşi Emine Işık'ı odalarında ziyaret etti. Bakan Şahin ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, haince bir niyetle ve kararla uygulamaya konulan bu eylemin jandarmanın dikkati, polisin yakın takibi sonucu hafif şekilde atlatıldığını söyledi. Şahin, " Öyle değerlendiriyoruz ki, hedefine ulaşan bir eylem olsaydı, milletçe çok büyük bir zararı yaşamış ve daha büyük bir acıyı yaşamış olacaktık" dedi. Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kahramanmaraş üzerinden bomba yüklü 2 teröristin içinde bulunduğu araç, Kayseri il sınırlarına intikal etti. Kahramanmaraş'ta jandarmamızın arama noktasında aracı fark etmesi ve ardından yürütülen dikkatli takip sonucu Pınarbaşı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bomba patlatılarak infilak ettirildi. Hem teröristler parçalandı hem de çevrede bulunan polis memurlarının eşleri çocukları ve vatandaşlar yaralandılar. 2 teröriste yönelik olarak polisimizin ve jandarmamızın çok profesyonelce ve kahramanca tabi sonucunda bir polis memurumuzu şehit vererek, olay sonuçlanmış oldu. Yaralılarımızı Kayseri hastanelerinde ziyaret ettim. Durumları iyi. Sağlık teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Bugün şehit polisimizin Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesindeki cenaze törenine katıldık. Halkımızın çok büyük katılım göstererek yolcu ettiğimiz şehidimizin cenazesi, inancımıza ve töremize uygun bir vakurlukta gerçekleşti."


"BÜTÜN ŞÜPHELİLER TESPİT EDİLDİ"


Bakan Şahin, dün meydana gelen olayın planlama aşaması, olayın ilgilileri, yardımcıları, işbirlikçileri üzerinde polisin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, bütün şüphelilerin tespit edildiğini söyledi. Şahın, şu bilgileri verdi:


"Önemli bir kısmı gözaltında ve ele geçirildi. Şu anda 4 kişi var, sayı olarak elde. Sınır ötesi bağlantıları dahil, polisimiz tarafından aydınlatıldı. Tesellimiz, çok haince bir niyetle ve kararla uygulamaya konulan bu eylemin jandarmamızın dikkati, polisimizin yakın takibi sonucu bu şekilde hafif atlatılmasıdır. Öyle değerlendiriyoruz ki, hedefine ulaşan bir eylem olsaydı, milletçe çok büyük bir zararı yaşamış ve daha büyük bir acıyı yaşamış olacaktık. Bu bakımdan güvenlik güçlerimizi, kahramanca ve dikkatlice yaptıkları takipten dolayı kutluyorum. Milletimiz rahat olsun. Bir taraftan bu ülkeyi yıkmak isteyen kişiler ve örgütler hain çalışmalarını yürütecekler. Bunu biliyoruz. Ama bu ülkenin güvenliğinden sorumlu polisi, jandarması ve askeri, kutsal milleti ve vatanı için hizmetini sürdürmektedir. Böyle olacaktır. Bunun tek bir doğrusu ve seçeneği vardır. Türkiye'yi korumak ve huzur ve güvenlik noktasında rahatlatmaktır. Arkadaşlarımız bunu yapıyorlar."


Patlayıcıların türüyle ilgili de Bakan Şahin, kesin olarak saptanmamakla birlikte öngörülen değerlendirmeler olduğunu söyledi. Şahin, "Patlayıcının gücü ve etkisinin daha büyük bir hedefe yönelik olduğu, hedefe ulaşılsaydı, milletçe daha büyük bir acı yaşayacaktık. Büyük bir olayın önlendiğini değerlendiriyoruz" diye konuştu.


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin daha sonra özel helikopterle, Ankara'ya hareket etti. (Kaynak: DHA)