Kaygusuz’a ait Trabzon Bulvarında bulanan seçim irtibat ofisi istiklal marşının okunması ile açıldı. Burada bir konuşma yapan Kaygusuz, Dulkadiroğlu ilçesi için hayalleri olduğunu, onu yapmak adına bir yola çıktığını belirtti. Kırsal mahallelerden kendisine çok talep olduğunu belirten Kaygusuz şöyle konuştu: “Mart ayı biliyorsunuz ki çalışma ayı. Kırsal mahallelerden belki binlerce kişi aradı. Bağımız süreceğiz işimiz var diye. İsterseniz araç tutup gelelim dedim ki; ‘İşini gücünü, hastasını bırakıp yanıma gelene kusura bakmayın kırılırım.’ Herkes işinin başında olsun dedim. 

BELKİ YÜZLERCE KİŞİ ARADI

Arayanlara siz orada çalışın, biz burada açılışımızı yaparız. Yani yaklaşık 500 kişi benden müsaade istedi. Biz rica ettik gelmeyin diye. Çünkü memleketimizin çalışmaya ihtiyacı var. Şimdi bağlar sürülüyor. Budamalar yapılıyor. Bugün Cumartesi, birçok insanımız, tarlasını sürüyor, ama biz böyle bir zamanda seçim çalışması yapalım istedik. Arkadaşlarımızı da evlerinde, köylerinde rahat bırakalım dedik.

BİZ BİR YOLA ÇIKTIK. BİR HAREKET BAŞLATTIK

Bu hareketimizin adı, ‘Kardeşlik hareketi, hemşeri hareketi’ Kahramanmaraş’ın siyasi tarihinde bir ilki yazacağız. Bundan emin olabilirsiniz. 31 Mart 2019 tarihinde bu meydanda 50-60 veya 100 bin kişi olacak. Çünkü hayallerimizi süsleyen, bir hatıra, bir öykü yazacağız burada. Ne yazacağız? Memleketimizin kaderini değiştirecek işler yapmak üzere, başkasının tayin ettiği belediye başkanı değil de sizin tayin ettiğiniz, özgürce, hür iradesince gelip seçim pusulasında adı yer alan Ejder Kaygusuz kardeşinize burada bir başarıya imza atacaksınız.

BU BAŞARI KESİNLİKLE BENİM BİR BAŞARIM OLMAYACAK

Sizin, siz değerli kardeşlerimizin ve hemşerilerimizin başarısı olacak. Bizler kardeşler topluluğuyuz. Bakınız ilçede yaşıyoruz. 226 bin nüfusumuz var. Çok şükür bizim memleketimiz kadar birbirine sevgi ile saygı ile bakan başka bir memleket görmedim. Bizim her şeyimiz, dünyanın her yerinden daha güzel. Bizim komşumuz ağlarken biz gülemeyiz. Bizim komşumuz açken, biz tok yatamayız. Asla yatamayız. Fikrimiz zikrimiz etnik yapımımız ne olursa olsun. 

BİZİM DEĞERLERİMİZ BU İLÇEDE ÇOK FARKLI

Herkesten farklı. Çok seyahat ediyorum. Dünyanın her yerini gezmiş biriyim. İnan gezdiğim zamanlarda, ben inanın oraları rüyamda görmedim. Ben rüyamda Ferhuş’u, Karacasu’yu, Bertiz’i, Bulanık’ı, Şerefoğlu’nu, Trabzon Caddesini, Çokyaşar’ı gördüm. Burası bizim rüyalarımızın şehri. Şimdi bir yola çıktık. Hep beraber el birliği ile bu memlekette olmayan şeyleri yapacağız”