CHP'li Belediye Başkanı Dursun Poyraz, 29 Mart yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyince 10 yıldır su borcunu ödemeyen ilçe halkını icraya verdi.

Geçen hafta icra kağıdı ile karşılaşan vatandaşlar büyük bir şaşkınlık yaşarken Başkan Poyraz'ın aday gösterilmediği için icra başlattığını iddia ettiler.

İki dönemdir belediye başkanlığı yapan ve 29 Mart yerel seçimleri için partisi CHP'den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Uşak'ın Sivaslı ilçesi Belediye başkanı Dursun Poyraz, 601 bin TL su alacağına karşılık 161 kişiyi icraya verdi. Yaklaşık 10 yıldır su parasını ödemeyen 161 kişi, Başkan Dursun Poyraz'ı intikam almakla suçlarken gelen icra kağıtlarında yüklü miktarda faiz olduğunu söyleyerek uygulamaya isyan etti.

10 yıldır başkanlık yapan Dursun Poyraz'ın bugüne kadar kendilerine su parası için gelmediğini, hiçbir uygulama yapmadığını iddia eden İhsan Şenkal adlı vatandaş, geçen hafta kendisine İcra Dairesi'nden bir ihtarname geldiğini söyledi.

Ödenmeyen su borcunun faiziyle iki kat arttığını iddia eden İhsan Şenkal, şöyle konuştu: "Su borcunu ödemeyen kişilere yıllardır işlem yapmayan belediye başkanı aday gösterilmeyince halkı icraya verdi. Benim asıl borcum bin 339 TL iken faiz ve yasal işlemlerden dolayı 2 bin 881 TL olmuş. Şimdi bu parayı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum. Yıllardır bu borcu ödememiz için bizi uyarmadı. Aday gösterilmeyince intikamını vatandaştan alıyor. Böyle bir uygulamayı şiddetle kınıyoruz."

ABONELERE UYARILARDA BULUNDUK

Su borcu bulunan vatandaşlara icra gönderen Sivaslı Belediye Başkanı Dursun Poyraz ise ilçede su parasını ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara yıllardır süre tanıdıklarını ancak biriken alacağın toplam 601 bin TL'ye ulaştığını söyledi. Bu nedenle yasal işlem başlatmak zorunda kaldıklarını anlatan Dursun Poyraz, "Bunu yapmasaydım hakkımda inceleme başlatılırdı" dedi.

Poyraz, "Yıllardır neden icra göndermediniz" sorusuna ise "vatandaşları zor durumda bırakmamak için beklediğini ancak defalarca uyarı yazıları gönderdiklerine" dair cevap verdi.

Poyraz, yaptığı açıklamada, "Eğer bu paraları tahsil için yasal işlem başlatmazsam 29 Mart seçimlerinden sonra hakkımda yasal işlem başlatılır. Bu borç benim üzerimde gözükür. Bu parayı ben ödemek zorunda kalırım" dedi. Yıllardır borcunu ödemeyenlere sürekli olarak "borcunuzu ödeyin" diye uyarıda bulunduğunu anlatan Poyraz, şunları söyledi: "Ancak, sonuç alamadık. Görevi bırakacağım için yasal işlem yapmak zorunda kaldım. Eğer bu paraları tahsil etmezsem borcunu ödeyen vatandaşlara haksızlık yapmış olurum. Ayrıca yasal işlemin ardından borçlular gelip borçlarını ödemeye başladı. Amacımız intikam almak değil kendi dönemimizde belediyemizin alacaklarını tahsil etmektir."