Bolu Belediyesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılacağı il kongresi nedeniyle geçiş güzergahına parti bayrakları asan CHP İl Başkanlığı'na, Kabahatlar Kanunu'na göre 143 TL para cezası kesti.

CHP Bolu İl Başkanı Tanju Özcan, "Habur'da, Diyarbakır'da, Güneydoğu'nun muhtelif illerinde PKK bayraklarını hazmeden AKP zihniyeti, Bolu'da CHP'nin bayraklarını hazmedemedi" dedi.

CHP Bolu İl Başkanlığı, 20 Şubat'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan il kongresine Genel Başkan Deniz Baykal'ın da katılacak olması nedeniyle, geçiş güzergahını parti bayraklarıyla süslemek istedi. CHP İl Başkanlığı, Bolu Valiliği'ne ve İlçe Seçim Kurulu'na bayrak ve flama asılması için kongreden bir gün önce izin talebinde bulundu. Vali Yardımcısı Cemal Yıldızel'in imzasıyla bayrak ve flamaların asılması için gerekli izin alındı. Valilik talimatıyla iznin bir örneği CHP İl Başkanlığı'na bir örneği de Bolu Belediyesi'ne gönderildi. Partililer yasal izinlerin tamamlanmasının ardından kongreden bir gece önce Baykal'ın geçiş güzergahlarına parti bayraklarını asmaya başladı. Bunu gören Bolu Belediyesi zabıta ekipleri, partililerin taktıkları bayrakları izinsiz oldukları gerekçesiyle sökmek istedi. Partililerin izin belgelerini göstermeleri üzerine zabıta ekipleri uzaklaştı.

BELEDİYE'DEN 143 TL CEZA

Ancak Bolu Belediyesi, 2 Mart tarihinde yaptığı encümen toplantısında izinsiz bayrak ve flama asılmasını gerekçe göstererek CHP İl Başkanlığı'na Kabahatlar Kanunu gereği 143 TL para cezası kesti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve 6 encümen üyesinin imzasıyla cezanın onaylanmasının ardından ceza tebligatı partiye gönderildi. CHP İl Başkanı Tanju Özcan tebligat eline ulaşınca şaşkına döndü. Bayrak ve flamaların asılması için Valilik ve İlçe Seçim Kurulu'ndan gerekli izinleri aldıklarını belirten Tanju Özcan şunları söyledi:

"Geçen ay genel başkanımız Deniz Baykal'ın da katıldığı bir il kongresi gerçekleştirdik. Genel başkanımızın geçeceği yaklaşık 1 kilometrelik güzergahın muhtelif yerlerine bir gece önce CHP bayraklarını astık. Ancak o gece belediye bizim bayraklarımızı toplamak istedi. Bolu Valiliği ve İlçe Seçim Kurulu'ndan gerekli izinlerin alındığı ortaya çıkınca bayrakları toplamadan oradan ayrıldılar. Ancak elimize dün bir tebligat ulaştı. Tebligatı incelediğimizde gerçekten çok şaşırdım. AKP'li Bolu Belediyesi, Kabahatler Kanunu'na göre CHP'nin bayraklarına gerekli izinler alındığı halde ceza kesmiş. Ellerinde resmi izin belgelerimiz olmasına rağmen neden böyle bir şey yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Ben bu zihniyetin niye böyle yaptığını samimi olarak anlayamıyorum. Ancak şaşırdığım birşey varb. Habur'da, Diyarbakır'da, Güneydoğu'nun muhtelif illerinde PKK bayraklarını hazmeden bu AKP zihniyeti, Bolu'da CHP'nin bayraklarını hazmedemedi. İşin özü budur. Üzüntü verici olan budur. Bu zihniyette olan insanlar yarın partiyi mühürlemeye de kalkabilir. Ben bu zihniyetteki insanları kınıyorum. Bu cezaya karşı gerekli yasal müracaatlarımızı hemen yapacağız."

`MEVZUAT GEREĞİ KESİLDİ'

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise izin belgesinin kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Mevzuat gereği kesilmiş bir ceza. Kişiler veya siyasi partililerle ilgilenmiyoruz. Kabahatlar Kanunu çerçevesinde Zabıta Müdürlüğü'nün encümen kararıyla uygulamış olduğu bir ceza. Konu bundan ibaret" diye konuştu. (Mynet)