AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Baykal'ın yerel seçimlerde AK Parti için yüzde 52'lik başarı eşiği koymasını değerlendirdi. Ergün, partisinin beklentisini özetledi:

Ergün, TBMM'de gazetecilerin, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yerel seçimlerde partiniz için yüzde 52'lik başarı eşiği koydu. Bu açıklamaya tepkinizi nedir?'' sorusunu yanıtladı. Baykal'ın seçim gezileri nedeniyle fazla dolaştığını ifade eden Ergün, ''Yorulmuş, başı dönmüş, kimyası bozulmuş olabilir. Bu yaklaşımlar, ne dediğini bilmeyen muhalefet yaklaşımı olarak karşımıza çıkıyor'' diye konuştu.

Yüzde 52 eşiğinin kendilerini korkutup korkutmadığı yönündeki soruyu da Ergün şöyle yanıtladı:

''Hayır korkutmaz. 5 puanlık yukarı veya aşağı dalgalanmalar bizim gibi yüksek oy almış siyasi partilerde normaldir. Yüzde 47'den yüzde 52'ye çıkabiliriz. Yüzde 47'nin birkaç puan altına da inilebilir. Siyasi atmosfer bunlara imkan verebilir ancak, partimiz yüzde 50 civarında oy oranına oturmuş bir siyasi partidir.

22 Temmuzdaki oy dengeleri 3 aşağı 5 yukarı devam edecektir. Biz, yüzde 47'lik oy potansiyeli ile 22 Temmuz seçimlerinden çıktık. Bu, yüksek bir oy oranı. Her 2 kişiden birinin oyunu almak, bir siyasi parti için büyük bir şey. Biz, bu büyük başarıyı gösterdik.''


AA