Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim Bürosu’nun açılışı ve adayların tanıtımı amacıyla geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Foto Üstel Tesisleri’nde başlayan açılış ve tanıtım töreni, İbrahim Karaoğlunoğlu Meydanı’ndaki Seçim Bürosu önünde devam etti.

Foto Üstel Tesisleri’nde, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve Milletvekilleri Avni Doğan, Mehmet Sağlam ve Cafer Tatlıbal ile İl Başkanı Mustafa Sarıkaya, Elbistan Belediye Başkan adayı Av. Durmuş Küçük, çevre ilçelerin teşkilat başkanları, belediye başkan adayları ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantının açış konuşmasını, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç yaptı.

Kılıç, bu seçimin sadece bir yerel seçim olarak görülmemesi gerektiğini, daha fazla belediyeyi alarak, Davos’ta dünya liderliğini gösteren Başbakan Erdoğan’a en büyük desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Doğan: Ortadoğu’nun vicdanıyız

Daha sonra kürsüye gelen, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, bu seçimin diğer seçimlere göre çok daha önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu seçim önemli bir seçim, bu seçimi sıradan bir mahalli seçim, Elbistan seçimi olarak görmemek lazım. Çünkü Türkiye’nin etrafında savaşlar oluyor. Türkiye’nin dünkü coğrafyasında, ilgi alanında arka bahçesinde bebekler öldürülüyor. Bomba çukurlarından çıkan donmuş çocuk cesetleri televizyonlardan yayınlanırken dünya susuyor. Bir tek kişi dünyaya haykırıyor. O da Tayyip Erdoğan. İlaçsız bırakılmış,
ambulansları, okulları bombalanmış, camileri bombalanmış orta doğunun vicdanı olma görevi bize kaldı. Biz bu mağdur, ezilmiş halkların vicdanı olmaya çalışıyoruz. İşte bu seçim onun için önemlidir. Gazze’den arayan bir adam, eğer burada bir seçim olsa, başbakan Erdoğan seçime gitse yüzde 100 oy alır. Onun için bu seçimi bir yerel seçim olarak görmeyin. Bu defa oyu Ortadoğunun vicdanına vereceksiniz. Zulme karşı başını kaldıran tek sese vereceksiniz.

Davos’ta ne oldu? İsrail Cumhurbaşkanı 15 gün önce Bush’u fırçalamıştı. Birkaç gün önce Alman Cumhurbaşkanını fırçalamıştı. Adamlar öldürmeye alışık, çünkü küresel sermaye ellerinde. Dünyanın parasını ellerinde tutuyorlar. Dünya basını ellerinde, televizyonlar ellerinde. Herkese istediği gibi hükmediyorlar. Bizim başbakanlarımızda alışıktı zaten, ceketinin üç düğmesini ilikleyip, bunlarla görüşmeye. Maalesef bu ülkede Atatürk’ten sonra, Osmanlının torunu olduğunun idrakinde olan tek başbakan gelmedi. Aynı havayı, aynı komployu başbakan Tayyip Erdoğan’a yapmak istediler. İsrail Cumhurbaşkanı hayatının fırçasını yedi biliyorsunuz. Tabi bu fırçadan sonra televizyonları izlediniz. Hemen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen çıktı. Öymen, efendim başbakan diplomatik teamüllere aykırı konuştu dedi. Bir ülkenin devlet başkanına böyle bağırılmaz, mahvolduk, ülke zarar görecek, haksızdı başbakanımız dedi. Ama 10 dakika sonra televizyonlardan altyazı geçti. Altyazıda, İsrail Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür diledi. Bu defa bizim televizyon sunucularının, profesörlerin, Onur Öymen’lerin abdesti bozuldu. Efendim genede böyle yapmamalıydı dediler. İsrail Cumhurbaşkanı ben yanlış yaptım özür diliyorum diyor, bizimkiler, hayır bizimki haksız diyor. Onur bey avukatlığa soyundu, kimin avukatlığına? Hani Deniz Baykal’da Ergenekonun avukatlığına soyunmuştu ya, bunlar avukatlığa alışık. Ama bir türlü Türkiye’nin avukatı olamıyorlar. İsrail Cumhurbaşkanına tarihte ilk fırça atan kişi başbakanımızdır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü ortadoğunun devi uyandı.”

Buradaki konuşmaların ardından, toplu olarak İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’na yüründü.

AK Parti Seçim Bürosu’nun açılışı amacıyla meydanda toplanan yoğun kalabalığa ilk konuşmayı, Belediye Başkan Adayı Av. Durmuş küçük yaptı.

Hizmet varmış gibi gösteriliyor

AK Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Av. Durmuş Küçük, 10 yıllık süre zarfında Elbistan’ın yeteri kadar hizmet alamadığını belirterek, “10 yılda 10 tane büyük projenin uygulanması gerekirdi. 10 tane büyük projemi yapıldı bu şehirde? Hizmet varmış gibi gösteriliyor” dedi.

Küçük, şunları söyledi:

“Elbistan’ımız hizmet alma noktasında geri kalmıştır. Hizmetlerin alınabilmesi için, doğalgazın gelmesi için, hava kirliliğinin önlenmesi için, şehrimizin modern ve çağdaş şehircilik anlayışı ile donatılması için, şehrimizin giriş-çıkışlarının yapılabilmesi için, şeffaf bir belediyecilik anlayışı için, üç-beş kişiye değil sizlere hizmet eden bir belediyecilik anlayışı için ve en önemlisi işsizliğin önlenebilmesi için sizden oy istiyoruz. İşte milletvekillerimiz burada, bakanımız burada, meclis başkan vekilimiz burada, Recep Tayyip Erdoğan burada. İşsizliğin çözümlenebilmesi için yeni bir bakış, yeni bir vizyon, yeni bir anlayış gerekiyor. Sanayi sitesinin kurulabilmesi, alt yapının hazırlanabilmesi için Elbistan Belediyesinin AK Belediye olması gerekir. Mevcut belediye başkanımız ve arkadaşları, 10 yıldır sizlere hizmet etmektedirler. Bu zaman zarfında 10 yıl yaklaşık 4 bin gün yapar. Mevcut belediye başkanımızın kardeşi, ticaret ve sanayi odası başkanıdır. Yani ticaretle, sanayiyle ilgili olan sivil toplum örgütünün başkanıdır. Bu 10 yıl zarfında büyük sanayi sitesinin yeri bile belli değildir. İnşallah biz bunu 10 günde halledeceğiz. Biz 10 yılı birçok hizmeti hayata geçirecek süre olarak görüyoruz. 10 yılda, 20 tane yarım yıl var. Bu 20 projenin hayata geçirileceği kadar bir süredir. Bu süre zarfında sayalım, bir tane park var. İki; yok, üç yok. Asfalt plenti mi kurduk diyecekler? Kendisinden önceki başkanının hizmetidir. Günlerimiz geldi geçti, ilçemize yeterince hizmet edilmedi. Hizmet varmış gibi gösteriliyor. Bizim amacımız kendi projelerimizi tatbik etmek. Gençlerin istikbali noktasında sizlere hizmet edebilmek, bu nedenle çok güçlü bir hükümetimiz var. Recep Tayip Erdoğan gibi bir Başbakanımız var. İstanbul 12 milyon AK Partili, Ankara 7 milyon AK Partili, bize ne oluyor? Biz 80 bin nüfuslu Elbistan, AK partili olmalıyız. Sizlerde bu kararlılığı gördükten sonra hizmette alırız, inşallah İlde oluruz. Modern bir şehirde inşa ederiz, büyük sanayi sitesini de kurarız.”

Pakdil: seçim, Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuna oy vermenin seçimidir

Vatandaşlara hitap eden, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise, seçimlerin birer hizmet yarışı olduğunu belirterek, “Seçimlerde husumet olmaz, bizler birbirimizin kardeşiyiz. Bütün partiler birbirinin kardeşidir” dedi.

Pakdil, “Bu süreç içerisinde, huzur ve sükûnet içinde bir seçim olmasını temenni ediyorum. Bizler bu milletin hizmetine talip olmuş insanlarız. Seçimler hizmet yarışıdır, rekabet olur. Seçimlerde husumet olmaz, bizler birbirimizin kardeşiyiz. Bütün partiler birbirinin kardeşidir. Herkes projeleri ile milletin önüne çıkacak, projelerini anlatacak. Yapacağı hizmeti anlatacak ve puanı sizler vereceksiniz. Aziz milletimizin vereceği karar, her zaman başımızın üstünde olacaktır. Bizim millet iradesi ile bir kavgamız yoktur. Demokratik ülkelerde millet ne diyorsa odur. Bütün gayemiz, bu memlekete bu millete hizmettir. Hizmeti yaparken, aynen güneşin bütün dünyayı bütün alemi hiçbir ayrım yapmadan ısıttığı, aydınlattığı gibi, AK Parti’de tüm halkımızı ayrım yapmadan hizmet etmektedir. Hedefimiz bu millete barış getirmek, huzur getirmek, mutlu etmektir. 29 Mart akşamında seçim bitecek. Ondan sonra yine el ele, gönül gönüle kol kola beraber olacağız. Birbirimizi kırmayacağız, dökmeyeceğiz. Projelerimizi, yapmak istediklerimizi sizlere sunacağız. Siz oyunuzu Durmuş Küçük’ten yana kullanırsanız, Elbistan daha çok hizmet alacaktır. Elbistan daha çok imar olacaktır.

Bu seçimler sadece bir yerel seçim değildir. İl genel meclisi seçimleri değildir. Bu seçimler Davostaki duruşa, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşuna onay vermenin seçimidir. Bütün dünyayı kendisinden bahsettiren, sevgili başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu asil duruşuna, asil milletimizden onay bekliyoruz. Türkiye’yi huzur içinde, istikrar içinde, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında, 2023’te dünyanın en büyük 10 devletinden birisi yapmaya size söz veriyoruz. Dünyanın her yerinde, nereye giderseniz gidin artık güçlü bir Türkiye var. 2002’de bizleri sizler iktidara getirdiniz. 2004 yerel seçimlerinde sizler iktidara getirdiniz. 2007’de sizler yaptınız. 2002’de seçim çalışmaları yaparken, sizin genel başkanınız muhtar dahi olamaz diyorlardı. Ey Milet sen emanetini ver, Tayyip bey muhtarda olur başbakanda olur. Ondan sonra bin bir türlü hilelerle Cumhurbaşkanlığı seçimleri engellendi. Yine sizin huzurunuza geldik. Siz emaneti verin cumhurbaşkanı da seçelim dedik. Cumhurbaşkanını seçtik çünkü arkamızda siz vardınız. Biz sizlere güveniyoruz ve diyoruz ki, yeter karar milletin olsun. Bu aziz milletin bizleri Elbistan’da da iktidar edeceğine inanıyoruz. İnşallah huzur içinde, diğer aday arkadaşlarımızla kırgınlığa girmeden, husumete sebebiyet vermeden güzellik içinde belediyenin hizmet bayrağını, AK Partiye, Av. Durmuş Küçük beye vereceğinize canı gönülden inanıyorum. Davos’taki asil duruşun bayrağını yere indirmeyeceğinize inanıyorum. 29 Mart’ın sonunda çıkacak olan sizlerin aziz iradesine, milli iradeye sonuna kadar saygı duyacağımıza şimdiden söz veriyoruz. 29 Mart akşamında AK Partili belediye başkanına Elbistan’ı teslim edeceğinize inanıyorum.

Konuşmaların ardından, Elbistan Belediye Başkan Adayı Av. Durmuş Küçük, Ekinözü Belediye Başkanı Ahmet Eker, beldelerden Büyükyapalak Adayı Ömer Lütfi Genç, Karaelbistan Adayı Mikdat Er, Akbayır Adayı Tahsin Öztunç, Doğan Adayı Cengiz Mezdeği, İğde Adayı Hüseyin Marangoz, Söğütlü Adayı Cuma Yıldırım, Izgın Adayı Tacettin Dere, Elbistan İlçe Başkanı Bünyamin Kılıç tarafından partililere tanıtıldı. (Haber Elbistan - www.kanal46.com)