Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen – 2, partilerinde belediye başkan adaylıkları için başvurusu süresinin 19 Aralık'ta sona ereceğini ve yoğun bir başvuru beklediklerini belirtti.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kızılcahamam'da yaklaşık 3 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiğini ifade eden Beşen-2, Kanal 46’nın sorusu üzerine; “Yerel seçim hazırlıklarının masaya yatırıldığı toplantıda, 10 Kasım'da başlayan belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğine adaylık başvurularının 19 Aralık'ta sona ermesine karar verildiği belirtildi. Bu nedenle partimizden aday adaylığını düşünenlerin öncelikle partimize müracaatlarını bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti, başvurular devam ederken AK Parti'li 12 büyükşehir belediye başkanından devam etmesine karar verilen isimleri ise önümüzdeki cuma günü açıklayacak. Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi sona ermeden 15 Ocak'a kadar tüm belediye başkan adaylarını kamuoyuna açıklayacak. (www.kanal46.com)