12 Haziran genel seçimlerinde 6. sıradan seçilerek 24. Dönem milletvekilleri arasında yer almaya hak kazanan AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç, Ankara’ya erken ısındı.

Meclise ilk giden, ilk rozetini takan, kendisine destek veren kader arkadaşları ile birlikte olan, sağlık eski il müdürü, ağız ve diş sağlığı merkezi eski başhekimi Güvenç, hizmet için yola çıktığını, kendisine nasip olan vekilliğin hakkını vereceğini, hemşerilerinin kendine olan güvenini, teveccühünü boş çıkartmayacağını söyleyerek, şunları dile getirdi:

“Allah bize bu göreve bahşetti. Şükürler olsun. AK Parti’den vekil olarak meclise gitmek bizler için büyük şeref. Şehrimizin, ilçe ve beldelerimizin yanında köylerimizin de sorunlarını bilen biri olarak, bu sorunların çözümünde etkin rol almak istiyorum. Bunun için hazırım. Kaldı ki halk bizi bunun için meclise taşıdı, Ankara’ya gönderdi.”

Kahramanmaraş’ı ve hemşerilerini, hiçbir parti ve kimlik ayrımı yapmadan bağrına basacağını, onların hizmetinde olacağını, bunun için her zaman göreve hazır olduğunu da kaydeden Güvenç, çok başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerinin altını da çizerek; “Bütün işimiz hizmet. Sloganımız bu. Bu düşünceyle, bu inançla yola çıktık. Benimle birlikte meclis çatısı altına giren milletvekili arkadaşlarımla istişare ederek, el-ele vererek, ilimizin aciliyet kesbeden sorunlarının çözümü noktasında ortak akılla hareket edeceğiz” diye konuştu.

RÜSTEM ESKALEN İLE DERSHANECİ MEHMET DOBOĞLU DANIŞMAN OLDU...

Öte yandan; Sıtkı Güvenç’in İl Sağlık Müdürlüğü döneminde Basın Danışmanlığı yapan Sağlık Müdürlüğü memurlarından eski gazeteci Rüstem Eskalen de, tayinini TBMM’ye aldırarak bundan sonraki dönemde Güvenç’in danışmanlığını ve özel sekretaryasını yürütecek. Bu arada dershanecilik camiasından tanınan eğitimci Mehmet Doboğlu da açıktan atama ile Güvenç'in ekibinde yer aldı. (Kimlik - www.kanal46.com)