Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile parti teşkilatları yerleşim birimlerinde ‘halkla istişare toplantıları’ yapmayı sıkılaştırdı.

Bu amaçla Kahramanmaraş’ta da AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle istişare toplantılarına; Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın yanı sıra; İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz katılıyor. Ancak; önemli gün ve haftaları dahi hiç sektirmeyerek basına e-mail açıklamalar gönderen Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın mahalle toplantılarına basını davet etmemesi ise hayli dikkat çekiyor.

Elde edilen bilgilere ve iddiaya göre; Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, mahalle muhtarlarını arayarak; “Mahallenizde halkla birlikte bir istişare toplantısı yapacağız. Bununla ilgili gerekli hazırlıkları yaparken, mahallenizin belediyeden isteklerini de hazırlayarak gündeme getirebilirsiniz” diyor.

MAĞRALI – SERİNTEPE VE ÇAMLIK MAHALLELERİNDE YAPILDI

Özellikle 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra mahalle toplantılarına büyük ağırlık veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın geçen günlerde Yavuz Selim Mahallesi’nde muhtarlarla ve halkla gerçekleştirdiği toplantıya İl Başkanı Erkoç ile Okay’ı davet etmesinin ardından halkla istişare toplantıları önceki gün Mağralı – Serintepe Mahallesi’nde dün akşam da Çamlık Mahallesi’nde yapıldı. İlk günkü toplantıya belediye adına Başkan Poyraz, ikinci günkü toplantıya ise Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı katıldı. Önceki akşam yapılan toplantıya katılan Poyraz ile mahalle sakinleri arasında belediye hizmetleri arasında gergin anlar ve tartışmalar yaşandı. İddiaya göre; Poyraz’ın da parti yöneticilerine toplantının işleyişi hakkında eleştiriler yönelttiği ileri sürülen toplantı sonunda mahalle sakinlerinin de bütün isimlere karşı sitemlerde bulunduğu öğrenildi. Mahalleden moral bozukluğu ile ayrılan Poyraz’ın bu nedenle ikinci günkü toplantıya katılmadığı ve yerine ise Kabakçı’yı gönderdiği ileri sürülüyor.

Mahalle istişare toplantılarına neden basının çağrılmadığı ve Merkez İlçe Başkanı’nın mahalle muhtarlarını Başkan Poyraz’ı zorda bırakabilmek için; “Her türlü isteğinizi dile getirin” şeklinde ifadeler kullandığı yönündeki iddiaları yönelttiğimiz AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ise söylentileri kesin bir dille yalanlayarak şunları kaydetti:

“İDDİALARI ORTAYA ATARKEN İNSAFLI OLMAK GEREK”

“Bu tür iddia ve söylemleri ortaya atarken insaflı olmak gerektiğini düşünüyorum. Bunlar kesinlikle doğru değildir. Söz konusu toplantıları merkez ilçe olarak biz düzenliyoruz. Sayın genel başkanımızın talimatından önce biz harekete geçtik. Erken davranalım istedik. Şu ana kadar 40 köyü ziyaret ettik ve mahalle toplantılarını da yapıyoruz. Kaldı ki Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, mahalle toplantıları için davet ettiğimizde ilk gün için katılabileceğini ikinci günkü toplantıya ise kendisinin yerine Cevdet Kabakçı’nın geleceğini bizlere ifade etti. Yani; ilk gün toplantıda moralinin bozulması nedeni ile ikinci toplantıya katılmadığı iddiaları bu nedenle gerçek dışıdır. Başkan Poyraz’ı zorda bırakabilmek için benim yönlendirme yaptığım şeklindeki iddialar da doğru değildir. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Çünkü Başkan Mustafa Poyraz ile bizim aramızda herhangi bir sorun yoktur. Basına neden haber etmediğimiz konusuna gelince de…Biz gerçekleştirmekte olduğumuz toplantıların sonunda elde ettiğimiz bilgi ve sorunları siz basın mensuplarına toplu olarak vereceğiz.”

“BAŞKAN POYRAZ İLE ARAMIZDA BİR SORUN YOK”

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yöneltilen eleştiri ve tepkilere neden teşkilat olarak sessiz kaldıkları yönündeki soruya ise Başkan Okay; “Böyle bir şey de kesinlikle doğru değildir. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile aramızda hiçbir sıkıntı söz konusu değildir. Kaldı ki; 20 yıl önceki kısır muhalefet anlayışının halen günümüzde var olduğunu zannederek muhalefet yaptıklarını sananlara cevap verecek kadar da çok vaktimiz yok. Biz işimize bakıyoruz ve halka nasıl daha çok hizmet getireceğimizin gayreti ve çabası içerisindeyiz” karşılığını verdi. (www.kanal46.com)