Kahramanmaraş’ın Nurhak ve Ekinözü AK Parti İlçe Teşkilatı 4. olağan kongresini 31 Aralık 2011 Cumartesi günü gerçekleştirdi. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerinin de katıldığı kongrelerde Nurhak İlçe Başkanı Emirhan Bilen ile Ekinözü İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış tekrar seçilerek güven tazelediler.


31 Aralık 2011 Cumartesi günü gerçekleştirilen kongrelerin ilki Nurhak’ta yapıldı. Saat 10.30’da AK Parti Nurhak İlçe Teşkilat Binası’nda gerçekleştirilen kongrenin açılış konuşmasını yapan Nurhak İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Emirhan Bilen, milletvekillerine ve davetlilere kongreye katılmalarından dolayı teşekkür ederken, kongrenin AK parti ve Nurhak için hayırlı olması temennisinde bulundu.


İL BAŞKANI FATİH MEHMET ERKOÇ’UN KONUŞMASI


Bilen’den sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, kongrenin hayırlar getirmesini dileyerek şunları söyledi: “Bugün Nurhak’ta çok mutlu bir günü yaşamaktayız. Partimizin 4. olağan kongresini ifa etmekteyiz. Hangi süreçten geldik, hangi badireleri atlattık. Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bir millet sevdalısı insan. Çocukluğundan bu yana kendini millete adamış, bu milletin makus talihini değiştirmek için kendini hazırlamış ve büyük bir mücadele içinde olmuş. Geçmişte hatırlarsınız Türkiye’de sizler iktidarları seçersiniz ama sizin seçtiğiniz iktidarları Ankara’da lobiler, localar, dış güçler yönetir. Bu milletin menfaatlerini unuturlar, bu büyük necip milletin menfaatlerini unuturlar, başkaları iktidarda kalabilmek için iktidarı başka yerlerde ararlar. Ama her zaman da hüsrana uğrarlar. Ama ne yazık ki milletimizin önüne gelen seçeneklerde milletimizin şansı olmağı için hep onların benzerlerini seçtiler. Ama sayın başbakanımızın bu doğru yolculuğunda 2001 yılına geldiğinde partimizin partileşmesi ve Kahramanmaraşlıların da bunda çok büyük emeği olmuştur. Sayın Genel Başkanımızı daha Genel Başkan değilken, partiyi kurmadan Kahramanmaraş bağrına başmış, Kahramanmaraş’ımızın Tekir kasabasında ağırlamış, misafir etmiştir. Tabii bu süreçler sonucunda bundan tam 10 yıl önce partimiz kuruldu. Türk siyaset tarihinde bir yıldız doğmuştur. Siyaset kurumuna, siyasetçiye itibar getiren, Türkiye’yi gelecek yüzyıllara hazırlayacak bu necip milletin hak ettiği, olması gereken yerde olmasını sağlayan bir hareketti. Çünkü bu hareketin kadroları öz be öz sizin evlatlarınız. Sizin gibi düşünen, sini gibi yaşayan. Talimatı sadece sizlerden alan insanlardı. Sadece sizlere, millete borcu olan insanlardı. Tabii 2002’deki seçimde milletin iktidarı kurulduğunda bundan rahatsız olanlar oldu. Bu iktidarı gayrimeşru yollarla, siyaset dışı yollarla bertaraf etmek için çok çabalar oldu” dedi.


MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ’İN KONUŞMASI


Erkoç’un ardından bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç ise AK Parti iktidarının her katıldığı seçimi galibiyetle tamamladığını belirterek; “Nurhak’a 2003 yılında Sağlık müdürü olarak gelmiştim. O yıllarda Ak Parti’nin ilk iktidar dönemi idi. 2003 yılında Nurhak’ta sağlık sektöründe önemli eksiklikler vardı. Dönemin milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerin desteği ile sağlık ocağımızda iyileştirmeler yaparak merkez haline getirdik ve yatırım programına alınan Nurhak Hastanesine tamamlanarak, vatandaşın hizmetine sunuldu. AK Parti sayesinde Nurhak eğitimden sağlığa peyderpey hizmetler aldı. Yeni kamu binaları ise, hizmete açılacak. Ben bu kongrede AK Parti’nin iki ayrı özelliğinin altını çizmek istiyorum. Bunun birincisi 2002 yılından buyana oyunu artırarak bu noktaya geldi. İkincisi ise, 81 ilde oy alan tek parti olmasıdır. Bilindiği üzere partilerin büyük bir kısmı belirli bölgelere hapis olmuş durumdadır. Bu nedenle belli bölgelerde siyaset yapabilmektedir. Ama AK Parti Türkiye’nin partisi olduğunu bu özellikleriyle bir daha kanıtlamış oldu. Ayrımcılık yapmandan hizmet yoluna devam eden AK Parti bu özelliği sayesinde, her türlü hizmeti götürmeye devam ediyor. Bundan dolayı AK Parti Türkiye’nin tek partisidir.”


MİLLETVEKİLİ RAMAZANOĞLU’NUN KONUŞMASI


Kongrede konuşanlardan Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise; “Biz seçim kampanyaları sırasında, güzergâhımız üzerinde olan bazı teşkilatları da ziyaret ediyorduk. Bu davranışımıza hem şaşırıyorlardı hem de memnun oluyorlardı. Bu ziyaretlerimizin birisinde bir kişi, ‘Ben kendi partimin birinci sırasında olmaktansa, AK Parti’nin listesinin 8. sırasında olmayı tercih ederdim’ dedi. Bu bizim partimizin birlik ve dayanışmasına ne kadar gıpta ile baktıklarının bir göstergesidir. Bu nedenle kendi gücümüzün farkında olmamız lazım ve bu gücümüzü muhafaza etmemiz için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. O bakımdan böyle bir kış gününde soba başında bizleri karşılayan, misafir eden, ağırlayan Nurhak teşkilatımıza ve partililerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü bizim partimizin köy temsilcisi bile diğer partilerin il başkanlığı görevinden daha güçlü konumdadır” şeklinde konuştu.


PAKDİL: HEDEFİMİZ; TÜRKİYE’de HUKUKUN İKTİDAR OLMASI


Milletvekili nevzat Pakdil de birlik beraberlik çağrısında bulunduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Nurhak ilçe kongremizin ilçemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugüne kadar emek vermiş gayret göstermiş tüm kardeşlerimize de canı gönülden teşekkür ediyorum. AK Partinin temel hedefi Türkiye’de hukukun iktidar olmasıdır. Bugüne kadar ortada görünen vesayet rejimini AK Parti elinin tersi ile reddetmiştir. Türkiye’de tek bir vasi vardır o da milletin kendisidir. Millet kimi isterse, milli irade neyi ortaya çıkarırsa ona tabi olmak hepimizin görevidir. Bizim hedefimiz milletimizin iktidar olmasıdır. Bütün siyasi partiler bizlerin rakipleridir. Hiçbir siyasi parti diğerinin hasmı değildir olmamalıdır, öylede görünmemelidir. Bizler demokratik sistem içerisinde birbirimiz ile yarışan, rekabet eden siyasi partileriz. Sandıktan çıkan netice ne ise ona uymak zorundayız. Bizler beş seçime girdik, üç genel seçim ikide mahalli seçim. İkide referandum geçirdik. Bunlardan hep başarı ile çıktık. Bunun için rabbimize şükür ediyoruz, milletimize de teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada bu işler böyle devam edecektir. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı vardır. Bu istikrarı siz ortaya çıkardınız ve bu istikrar ile büyüyor. Şu an tüm dünyada sıkıntılar içinde kavrulurken Türkiye bu sıkıntıları en az hasarla atlatıyor ve çalışmalarına devam diyor. Sağlık sektöründen neler yapıldığını şöyle bir hatırlarsanız neler yapıldığını ve ne kadar yol kat edildiğini hepimiz göreceğiz. Bizim en büyük hedefimiz bu memlekette hakkın ve hukukun egemen olmasıdır. Bu ülkede yaşayan her vatandaşımız şunu demelidir eğer biz haksızlığa uğrarsak bu ülkenin hakimleri var, hukuku var hakkımız yenmez diyebilmelidir. İşte bizlerin de tüm çabaları bunun içindir. Son olarak Şırnak’ta hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tür olaylar sonrası birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan kişilere de fırsat verilmemelidir. Şu an bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.”


MAHMUT NEDİM GÖKSU DA KONGREYE KATILDI


Kongrede son olarak AK Parti Genel Merkezi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Göksu konuştu. Göksu; “Şu an Nurhak ilçemizde AK Parti kongresini gerçekleştiriyoruz. Tüm Türkiye genelinde her hafta bunun gibi kırk elli tane kongre gerçekleşiyor. Genel merkez olarak zaman zaman bu kongrelere katılıyor ve bu coşkuya iştirak ediyoruz. Gördüğüm kadar ile Nurhak’ta da kardeşlerimiz yoğun bir ilgi gösteriyor. Bütün Nurhak halkına da genel merkez adına teşekkür ediyorum. Aslında ben her ne kadar Adıyamanlı olsam da biz hemşeriyiz. Adıyaman Gölbaşı buraya elli kilometre daha önce ise iki yüz elli kilometre idi. Ama bu gün baktığımızda açılan Kapıdere-Kumlu yolu ile uzak ilken yakın olduk. Gerçekte de yakındık zaten ama yollar uzaktı. Şuan Nurhak, Ekinözü bize çok yakın ve bu yakınlığı sağlayan Başbakanımız Sayın recep Tayip Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyorum. Bu yolun çok uzun yıllardır hikayesi var. Hatta daha önce siyasete soyunan Elbistanlı arkadaşlarımız Kapıdere-Kumlu yolunu yaptıracağım diyerek yola çıkmışlardır. Ama biz göreve geldikten hemen sonra bu konuyu ele alarak kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine bu yolu açtık. Bu tür hizmetler aslında Türkiye’nin bütün illerine gitti ve şu an Türkiye büyük bir kalkınma hamlesi gerçekleştirdi. Yıllardır hayal edilen ve bir türlü bitirilemeyen projeler bu dönemde bir bir bitirildi. Bu hizmetler, başta bu ülkeye hizmet etmeyi ibadet gören bir başbakanımız olduğu için geliyor.


AK PARTİ KİMLİKLERİNİ ÇOK İYİ SAKLAYIN


Arkadaşlar şu elinizde bulunan AK Parti kimliklerinizi çok iyi saklayın gelecekte çocuklarınız için bir iftihar olacaktır. AK Parti kurulduğun gün bende kurucular içinde idim ve o gün başbakanımız o gün demişti ki, hiçbir şey bundan sonra eskisi gibi olmayacak. Ve hiç kimse AK Partili olduğu için başını öne eğmeyecektir. Bugün AK Parti iktidarının onuncu yılına giriyoruz ilk günden bu güne ben AK Partiliyim diye başını öne eğen bir insan var mı? 1999 yılında DSP, MHP ve Anavatan üçlü bir koalisyon hükümeti kurmuştu. O zaman Milletvekili olarak lojmanlarda kalıyorduk ve benim komşumda DSP’li bir arkadaştı. Bazen onunla akşamları konuşurken bana şunu söylemişti. Biz Anadolu’ya çıktığımız zaman aracımızdaki bakanlığın kırmız plakasını çıkartıyoruz, çünkü korkuyoruz, halk bizi taşlıyor diyordu. Bakan zırhlı aracı ve kırmızı plakası ile milletin içine gidemezken bugün milletin içinde rahatlıkla dolaşan bir başbakanımız var. İşte bizi iktidar yapanda alnımızın ak olması ve yaptığımız hizmetlerdir. İnşallah bu hizmetler daha da devam edecektir. Ben desteğinizin, ilginizin ve sevdanızın daim olmasını diliyorum. Nurhak ilçemiz oy oranında Kahramanmaraş ortalamasının altında kalmış. Bende bütün Nurhaklı partililerimiz AK Parti’nin yapmış olduğu icraatları anlatsak inanın herkese söyleyecek sözümüz var. Bizler asla bir ayrım yapmıyoruz herkesi kucaklıyoruz. Türkiye’de birliğin, beraberliğin ve kalkınmanın adresi AK Parti’dir. Sayın başbakanımız bir ameliyat geçirdi ve muhalefet bile ‘Tayip Erdoğansız bir Türkiye kaosa gider’ dedi. Artık AK Partisiz ve Tayip Erdoğansız bir Türkiye düşünülemez. AK Parti’nin Türkiye ye, Türkiye’nin de AK Parti’ye ihtiyacı var. Nurhak’ın oy oranını önce Kahramanmaraş’ın seviyesine yükseltmek ve sonrada daha yükseklere çıkarmak boynumuzun borcudur. Bazı kongre seçimlerinde delegeler tek aday var diye oy kullanmaya gelmiyor. Partinin gerçek sahibi delegelerdir ve bütün delegeler oylarını kullanarak ilçe başkanına daha büyük bir güç katacaktır. Ben tekrar bu kongrenin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor bir sonraki kongrede Nurhak’tan daha büyük bir destek bekliyorum.”


NURHAK KONGRESİ TEK LİSTELİ YAPILDI


Konuşmanın ardından seçime geçildi ve tek liste halinde gidilen kongre sonunda AK Parti Nurhak İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan: Emirhan Bilen. Yönetim Kurulu Üyeleri: Turabi İnan, Mahmut Kurt, Yusuf Gören, Gülbahar Kurt, Osman Kılınç, Bünyamin Ballı, İbrahim Duman, Yemliha Kurt, Sultan Eğilmez, Süleyman Kuyruk, Bektaş Tatar, İsmail Güler, Halil Güzel, Vakkas Kartal.


DAHA SONRA EKİNÖZÜ KONGRESİNE GEÇİLDİ


Nurhak İlçe Kongresi’nin ardından milletvekilleri Ekinözü’ne geçerek AK Parti Ekinözü İlçe Teşkilatı’nın olağan kongresine katıldı. Nurhak’ta olduğu gibi Ekinözü’nde de kongreye tek liste halinde gidildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı kamil Ayrılmış; “Başta sayın milletvekillerimiz olmak üzere kongremize katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, kongrenin ilçemiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


EKİNÖZÜ’NDE DE BAŞKAN DEĞİŞMEDİ


Milletvekillerinin de birer konuşma yaptığı kongre sonunda AK Parti Ekinözü İlçe Teşkilatı Yönetimi’ne şu isimler seçildi. Başkan Kamil Ayrılmış. Yönetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Yardımcı, Ali İlik, Hamdi Ücük, Mikail Alkılınç, Şahin Şakalar, Mesut Çiçek, Ali Özkan, Muhittin Aygün, Mikail Biçer, Harun Yapıcı, Akif Çeleğen, Ömer Kara, Seda Öncül, Gülay Eker.


Nurhak ve Ekinözü 4. olağan kongrelerine, Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Dt. Sıtkı Güvenç, AK Parti Genel Merkezi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mahmut Nedim Göksu, eski Kilis Milletvekili Bölge Koordinatörü Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı. (Bizim Elbistan / www.kanal46.com)