Güneydoğu’dan ikinci eş alınmasını öneren Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında inceleme başlatan AK Parti gerekirse disiplin kuruluna sevk edecek. Bakırcı’nın sözlerini saygısız ve absürd bulan Grup Başkanvekili Bozdağ “Bu yaklaşım AK Parti’yi kesinlikle bağlamaz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Kürt sorununun çözümü için Güneydoğu’dan ikinci eş alınmasını öneren AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın disiplin kuruluna sevk edileceğini söyledi. Bozdağ, Bakırcı’nın sözlerinin partiyi bağlamayacağını belirterek, şunları söyledi:

- Ak Parti kurulduğu günden bu yana, kadın hakları konusunda, önemli adımlar atmıştır. Önemli değişimlerin altına imza koymuştur. Bir yandan bu alan da bunları yaparken, Ak Parti listesinden seçilen bir belediye başkanı bütün bunları yok farz ederek, kendi kısır anlayışını ifade etmesi kabul edilemez. Bu yaklaşım Ak Parti’yi kesinlikle bağlamaz. Çünkü Ak Parti bu tür yaklaşımlara karşı, yaptığı yasal ve idari düzenlemelerle duruşunu ortaya koymuş bir partidir.

- Bir yandan kadının siyasette daha aktif bir biçimde yer alıp, ülkenin yerel ve genel yönetimlerinde söz sahibi olması için siyasetin kanallarını en geniş alanlarda kadınlarımıza açarken, öte yandan, TCK’de, kadını ikincil insan konumuna düşüren çağ dışı anlayışları yansıtan ceza hükümlerinin, tamamını ceza hukukumuzdan temizlemiştir.

- Konu duyulur duyulmaz yerel yönetimler başkanlığı, bu saygısız ve kabul edilemez ve Ak Parti’nin programı, tüzüğü ve uygulamalarıyla bağdaşmayan, absürd yaklaşımı nedeniyle derhal inceleme başlatmıştır. İncelemenin sonucunda da disipline sevkini gerektiren bir durum ortaya çıktığında da, parti içi yasal prosedürü başlatacaktır.

Başkan sulandırmış

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül de gazetecilerin soruları üzerine Bakırcı’yı şöyle eleştirdi: “Ortada önemli bir sorun varsa, bu sorunu ciddiye alarak, üzerinde tartışarak çözüm yollarını geliştirmek gerekir. Ciddi olmayan önerilerle olayı sulandırmak çözüme katkı sağlamaz. Yerel yönetimler değişik kökenden gelen, değişik inançta olan, değişik cinsiyetten insanların barış içinde birlikte yaşamasını sağlayacak projeler üretebilirler, bunları yaşama geçirebilirler. Böylece barışa katkıda bulunabilirler.” (Hürriyet)