AK Parti'den kamera kayıtları silinen Danıştay saldırısıyla ilgili hem OYAK hem de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e eleştiriler geldi.

AK Parti'den kamera kayıtları silinen Danıştay saldırısıyla ilgili hem OYAK hem de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e eleştiriler geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay saldırısıyla kendilerini özdeşleştirmek isteyenlerin, attıkları manşetlerin altından çıktığını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Erdoğan, Danıştay saldırısıyla ilgili kamera kayıtlarının silinmesini, "Birçok şey silinebilir ama onlar vicdanlarda kayıtlı olarak kalıyor" sözleriyle değerlendirdi.

Erdoğan, konun yargının sorumluluğunda olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Onlar bu tarihi noktadaki sorumluluklarını verecekleri kararla yerine getirmek durumundadır. Çünkü burada birçok şey açığa çıkacak. Benim partimin kapatılmasıyla ilgili dosyanın içerisine bile bu iş sokulabildiyse şimdi ne diyecekler?"

FIRAT: SEZER ÖZÜR DİLESİN

AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden Dengir Mir Mehmet Fırat ise gazetelere yaptığı açıklamada saldırıdan sonra hükümeti hedef alan açıklamalar yapan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i özür dilemeye çağırdı.

Fırat şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı Sezer'in o dönemde yaptığı açıklamanın dezenformasyondan kaynaklandığını düşünüyorum. Kendisi de bu dezenformasyonun etkisi ile böyel bir açıklama yapmış olabilir ancak daha sonra bir açıklama yaparak özür dilemesi gerekirdi. Bunu neden yapmadığını anlamış değilim. Özür dilemiyorsa bunun iki nedeni olabilir, ya organizasyonun bir parçasıdır ya da özür dileme erdemine sahip olmayan bir ahlakı vardır.

Şimdi ortaya çıkan bu yeni belge ve bilgiler hakkında ne diyeceklerini kamuoyu ve bizler de merak ediyoruz. Bu kişilerin mutlaka kamuoyuna bir açıklama yapma borcu vardır." (Mynet)