AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu: “Başbakanımızın bir hayali vardı. Akdeniz ile Karadeniz’i birleştirmek. Bizde bunu Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri karayolu ile gerçekleştireceğiz” dedi.


Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe Kaymakamlıklarını ziyaret etti. Burada Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramazanoğlu, kentin ulaşımı nedeniyle yeni bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Kahramanmaraş-Kayseri-Göksun karayolu ile Akdeniz’in Karadeniz’e bağlanacağının altını çizen Ramazanoğlu, Narlıya yapılması planlanan uluslar arası Havalimanı ile de şehrin topyekun kalkınacağını belirtti.


Akdeniz ile Karadeniz’i birleştirmenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali olduğunu belirten ifade eden Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
“Başkanımızın bir hayali vardı onun da gerçekleşmesi hepimizi mutlu edecek Türkiye adına. Karadeniz’i Akdeniz’i ulaşım amacıyla karayolu ile birleştirmek. Bunun Akdeniz’e bağlantısından da geçiş güzergahı olması ile Kahramanmaraş’ımız yararlanacak. Hem demiryolu hem karayolu hem de Narlı havalimanı ile Kahramanmaraş’ın bölgenin ulaşımına katkı sunması Türkiye ve hepimiz için önemli bir yatırım. Sadece Kahramanmaraş-Kayseri-Göksun arasındaki o 6 tünel ve 8 viyadükün yatırım maliyeti 800 milyon TL, 1 miyar TL’ye yakın. Hiçbir ile bu kadar büyük bir yatırım yapılmadı bu güne kadar. Yol yatırımı manasında. Hepimizin yüzün ağartacak bir proje.”


Narlı’da yapılması planlanan havaalanı projesinin de kalıcı bir eser olduğuna vurgu yapan Ramazanoğlu, “Böylelikle iki havaalanımız olacak. Uluslar arası nitelikte bir havaalanın Narlı’da inşa edilmesi Kahramanmaraş’ın bölge ulaşım merkezlerinden biri haline gelmesini sağlayacak. Göksun-Kahramanmaraş-Kayseri bağlantılarını sağlayan ana yolda hızla tamamlanıyor. Birçok tünel bitirilmiş pozisyonda, viyadükler tamamlandı. Bu bakımından Kahramanmaraş bölgenin ulaşım merkezleri haline gelecek” diye konuştu.(İHA)