Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA)’nın misafiri oldu.


30 Mart yaklaşıyor. Siyasetin nabzı yükseliyor. Seçim startını çok erken veren Milliyetçi Hareket Partisi gezi ve ziyaretleri aralıksız sürdürüyor. Kahramanmaraş’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci ve Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan ile iş adamlarını bir araya getirdi.


Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA)’nın misafiri olan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, iş adamlarına hedeflerini ve projelerini anlattı. İş Adamlarının sorularını da içtenlikle cevaplandıran Akgemci, “Kahramanmaraş Belediyesi artık Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet verecek. Yani büyük bir yapılanma ile birlikte daha güçlü bir kurum olarak adeta yeniden doğacak. Şehrin tamamını içine alan dev bir kurumdan bahsediyoruz. Halkımız büyük bir bütçe ve çok daha geniş imkanlarla Belediyecilik hizmetlerinden faydalanacak. Bu zamana kadar genel bütçeden hak ettiği gibi bir destek görmeyen Kahramanmaraş, mevcut koşullardan çok daha güçlü bir hale gelecek. Biz büyük bir değişim için bu zorlu göreve talip olduk. Ne yapacağımızı biliyoruz. Nasıl bir yapılanma gerekiyor biliyoruz. Büyükşehir nasıl yönetilir biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi yönetiminin neler yapabileceğini de iyi biliyoruz. Dersimizi çalıştık. Profesyonel ekipler ile şehrin tamamını düşünen ve halkın refahı için çalışacak bir yapı oluşturacağız. Kahramanmaraş her türlü imkana sahip bir şehir. Bir kentin rahatı ve huzuru için olması gereken bütün koşullar mevcut. Burada yapılması gereken ise ihtiyaçlara göre çalışmalar yapacak kurumsal bir yapıdır. Kahramanmaraş için kısa vadede ve uzun vadede yapılması gereken önemli çalışmalar var. Projelerimizde kısa sürede yapılması gerekenler ve uzun soluklu yapılması gereken çalışmaların tamamı mevcut. İnşallah görece gelirsek, Kahramanmaraş’ımızın kısa sürede nelere kavuşacağını hep birlikte göreceğiz. Eksiklerimiz çok, ihtiyaçlarımız fazla. Geriye kalan tek şey ise işinin ehli olan bir yönetim anlayışıdır. Biz bu görevi layığı ile yapacağımızı söylüyoruz. Halkımız yetkiyi verdikten sonra bizler gecemizi, gündüzümüze katacağız ve şehrimizi el birliği ile yücelteceğiz”dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan, “Bizim bir sloganımız var. Diyoruz ki “Değişimi Birlikte Başaracağız”. Söylemek istediğimiz ve hedeflerimiz bu sosyal mesajda mevcut. Halkın talep ve beklentilerini duymazlıktan gelen bir anlayışı hiç kimse kabul edemez. Biz öncelikle beklenti ve taleplere açık bir yönetim olacağız. Halka rağmen halk için değil. Halkın beklentilerine göre yasa ve kanunların gerektirdiği şekilde halk için çalışacağız. Dürüst ve şeffaf bir Belediyecilik icra edeceğiz. Halkımız layık görür ve yetki verirse Onikişubat İlçesi Belediyesi’nin bütçesini ve harcamalarını internet üzerinden web sitesi aracılığı ile yayınlayacağız. Nerede nasıl bir çalışma yapılacaksa bunun araştırılması ve ne kadar rantabl olacağını iyi analiz edeceğiz. Verimli olmayacak hiçbir işe fuzuli harcamalar yapmayacağız. Halkımızın parasını asla çarçur etmeyeceğiz. Üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kaynakları kimseye peşkeş çekmeyeceğiz, çektirmeyeceğiz. Belediyelerimizin bütçesi akılcı bir yönetim anlayışı ile planlanan çalışmaları rahatlıkla yürütmeye yetecektir. Belediyemizin kaynaklarını doğru ve dürüst bir şekilde kullandıktan sonra yapılamayacak bir çalışma yoktur. Biz adil ve dürüst bir yönetim anlayışı ile çalışacağız. İleriyi gören, geleceği iyi planlayan profesyonellerle çalışacağız. Ekibimiz bizim hem ailemiz hem de gücümüz olacak. Bu şuur ve bilinçle halkımıza hizmet edeceğiz”diye konuştu.