AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi için kritik günü 18 Nisan Çarşamba olarak belirledi.

Partisinin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için istişare mekanizmasını işletecek olan Başbakan Erdoğan, son görüşmeyi partisinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle yapacak. 18 Nisan'da yapılacak toplantının ardından partinin Köşk adayının netleşmesi bekleniyor.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan başkanlığında dün gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri ve parti kurullarıyla yapacağı görüşmeler de gündeme geldi. Daha önce teşkilatların eğilimini alan Erdoğan, önümüzdeki hafta milletvekilleriyle gruplar halinde görüşecek. Erdoğan'ın vekillerle yüzyüze görüşmeleri Meclis'te yapması planlanıyor. Erdoğan, milletvekilleriyle yapacağı toplantının ardından 11 Nisan'da il başkanlarıyla yeniden bir araya gelecek.

AK Parti'nin daha önce 7 Nisan Cuma olarak belirlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı da 18 Nisan Çarşamba gününe ertelendi. Erdoğan, partisinin Köşk adayını belirlemek üzere yaptığı görüşmelerin sonuncusunu MKYK üyeleriyle yapacak. Bu tarihten sonra partinin adayının netleşmesi bekleniyor. Erdoğan'ın, partinin adayını seçim sürecinin son günü açıklayacağı öğrenildi.