İçişleri Bakanı Efkan Ala, 30 Mart yerel seçimleri için bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek, sandığa hiçbir müdahaleye izin vermeyeceklerini söyledi.


İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’un Hınıs ve Karayazı ilçelerinde incelemelerde bulunduktan sonra sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.
Burada gazetecilere seçim güvenliği tedbirleriyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Ala, “Demokrasinin en dokunulmaz alanı sandıktır” dedi.
Bakan Ala, şöyle konuştu: “Bugün Erzurum’un ilçelerinde incelemelerde bulunduk.
Siyasi atmosferi değerlendirme fırsatı bulduk.
Bugün de sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya geldik.
Biz bütün vatandaşlarımızın sandıkta tercihlerini güvenlik içerisinde ve hiçbir baskıya maruz kalmadan, kendi arzu ettikleri kimseleri seçme iradelerini ortaya koyabilmeleri bakımından kesin kararlı ve net kararlar aldık.
Ve tavrımızı ortaya koyduk.
Güvenlik önlemlerini almak bizim işimiz.
Demokrasi en önemli kazanımımızdır bizim.
Demokrasinin en dokunulmaz alanı da sandıktır.
Sandığa hiçbir müdahaleye izin vermeyiz.
Dolayısıyla vatandaşlarımızın özgür bir ortamda propagandalarını yaparak kendi projelerini ortaya koyarak onların en iyi hizmeti yapmalarını hazırlayacağız.
Türkiye bu konuda kayda değer bir geleneğe sahiptir.
Örnek olabilecek demokrasi geleneğine sahiptir.
En güzel şekilde seçimleri yerine getireceğiz.
Bunun için biz her türlü güvenlik önlemimizi almış durumdayız.
Biz her ihtimale karşı bu tedbirleri yine gözden geçiriyoruz, alıyoruz.
Güven içerisinde huzur içerisinde bir seçim diliyorum.
” İçişleri Bakanı Efkan Ala, geceyi Erzurum’da geçirdikten sonra yarın sabah saatlerinde Van’a hareket edecek.

Öte yandan, Bakan Efkan Ala’nın gezisi sırasında gazetecileri de Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak cep telefonuyla fotoğrafladı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte yaptığı ilçe gezileri sırasında Erzurum basınının "basın açıklaması" sırasındaki hallerini fotoğraflayıp, "İşleri hiç de kolay değil" yorumu yaptı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuşmasını alabilmek için daracık alanda adeta iç içe giren gazetecilerin bu zor anları Vali Altıparmak tarafından fotoğraflandı.
Gazetecilerin özverili çalışmalarını gören Vali Ahmet Altıparmak, o anları fotoğraflayıp, twitter'da takipçileriyle paylaştı.
Vali Altıparmak, iki ayrı fotoğrafı "işleri hiç de kolay değil" ifadesiyle paylaştı.

(İHA)