1978 yılında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yüzden fazla kişinin hayatına mal olan Maraş olaylarında can verenler Kahramanmaraş’ta 32 yıldan bu yana ilk kez düzenlenecek olan bir etkinlikle anılacak.

Şeyhadil Caddesi üzerindeki Bayındırlık Lojmanları karşısındaki parti binasında bugün öğleyin ‘Kardeşliğe ve birliğe çağrı’ adı altında basın toplantısı yapan İşçi Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Cafer Sincer şöyle konuştu:

“Amerika’nın çıkarları uğruna Türkiye’nin ateşe atıldığı günler yaşıyoruz. Türkiye’nin güvenliği tehlikede. Amerika’dan kurtulmadan tehlikeden kurtulamayız. Türkiyemiz ne kadar güvende ise Kahramanmaraşımız da o kadar güvende olacaktır. Alevisiyle Sünnisiyle gelin canlar bir olalım. Yeni tertiplere geçit vermeyelim. Gün kardeşlik, gün birlik günüdür.”

İŞTE BASIN AÇIKLAMASININ METNİ:

“Değerli Basın Mensupları

Maraş Katliamı’nın üzerinden 32 yıl geçti. 19–25 Aralık 1978’de meydana gelen Maraş Katliamı’nda, 111 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1000 civarında yurttaşımız yaralandı ve büyük maddi hasar meydana geldi.

Çok sayıda Alevi vatandaşımızı hedef almakla birlikte, K.Maraş’ta meydana gelen olaylar kesin olarak bir Alevi-Sünni çatışması, bir mezhep kavgası değildir.

Maraş Katliamı, 12 Eylül Amerikancı darbesine giden süreçteki en önemli kontrgerilla (Gladyo) eylemiydi. ABD, ülkemizdeki güçlerini harekete geçirerek, Maraş, Çorum olayları gibi olayları tezgâhladı. Maraş Katliamı’nın, Amerikancı Kontrgerilla tarafından sahnelendiği, dava dosyasına giren belgelerden, olayların cereyanından, açıkça ortaya çıkmıştı.

Maraş Katliamı’nı tezgâhlayanlarla şimdi Türkiye’nin yurtseverlerini içeri atan güç aynıdır: Bu güç ABD’nin “Kontrgerilla”sıdır (Gladyo’sudur.) Kahramanmaraş’ta katledilen insanların yakınlarının vekili olarak Haziran 1979’dan, kararın açıklandığı 08.08.1980 gününe kadar müdahil vekilliği görevini aralıksız sürdüren avukatlardan İşçi Partisi eski Genel Sekreteri Av. Nusret Senem ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek BOP projesi kapsamında tam 1004 gündür Ergenekon tertibi ile Silivri zindanında esir tutulmaktadırlar.

Maraş Katliamı, Amerikancı 12 Eylül darbesi, Tayip Erdoğan’ın Eşbaşkanlık süreci, Açılımlar-saçılımlar, 12 Eylül Referandumu ve NATO’nun Füze Kalkanı; Hepsi Amerikan yapımı, hepsi Amerikan tertibi.

Amerika’nın çıkarları uğruna Türkiye’nin ateşe atıldığı günler yaşıyoruz.

Türkiye’nin güvenliği tehlikede. Amerika’dan kurtulmadan tehlikeden kurtulamayız. Türkiye’miz ne kadar güvende ise Kahramanmaraşımız da o kadar güvende olacaktır.

Alevi’siyle Sünni’siyle gelin canlar bir olalım! Yeni tertiplere geçit vermeyelim! Gün kardeşlik, gün birlik günüdür.

İŞÇİ PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANLIĞI” (www.kanal46.com)