Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Alevi kültüründe saygın bir yere sahip olan ve "Elif Ana" olarak tanınan Elif Sugan'ın 24'üncü ölüm yıl dönümünde Pazarcık İlçesinin Narlı Akdemir Mahallesi Cennet Pınarında bulunan türbesinde düzenlenen etkinliklere katılarak Birlik ve Beraberlik mesajları verdi.


Yaşadığı Yıllarda Akdemir Mahallesinde yüzlerce vatandaşın giderek ziyaret ettiği elif ana vefatının ardından da binlerce kişinin ziyaretine uğradı.


Ölüm yıldönümünde bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Alevi kültüründe saygın bir yere sahip olan ve "Elif Ana" olarak tanınan Elif Sugan'ın24’üncü ölüm yılında Narlı akdemir Mahallesi Cennet Pınarında bulunan türbesinde düzenlenen etkinliklerle katılarak Birlik ve Beraberlik Mesajları verdi. 


“BİZ TOPLUMUZU AYRIŞTIRMIYORUZ”


Öztunç yaptığı açıklamada, Elif Ana’nın vefatının 24. yıldönümü anma etkinliklerindeyiz.  Bugün buraya Kahramanmaraş Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer bey, Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Gökdağ'da katıldı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi kadrosu olarak Milletvekili adaylarımızla katıldık. Bugün buraya gelen vatandaşlarımız şevkle gelerek cemlerini yapıyorlar. Burası bizim için önemli bir olduğunu ifade eden Öztunç sözlerine şöyle devam etti:  “Burası canların yeri burada canlar var biz toplumuzu ayrıştırmıyoruz. Ayrıştırmadan bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor, bunun kültürünü yaratmamız gerekiyor. Burası da bunun acısından önemli bir yer ben bir kez daha katılan tüm canlara tüm dostlara teşekkür ediyorum.”


“ÖTEKİLEŞTİRMELERİ BİR KENARA BIRAKACAĞIZ”


“Ben kendi adıma her yere gidiyorum canların yanında gidiyorum diğer bölgelere de gidiyorum her yere gidiyorum ve herkesten bu dönem için bu seçim için destek talep ediyorum. Çünkü insanları bir araya getirmemiz gerektiğinin altını çizen Öztunç konuşmasına şöyle devam etti:  İnsanları da bir araya getirecek olan bu ülkeyi kuran cumhuriyet halk Partisidir Biz 1 Kasım’dan sonra tüm ayrışmaları tüm bu ötekileştirmeleri bir kenara bırakacağız tüm insanları bir araya getireceğiz dedi.


Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Ali Öztunç,“İnşallah vatandaşlarımızın bu ilgisine alakasına mahcup olmayacağım” diye konuştu.


Narlı mahallesi esnaflarını gezdi


Cumhuriyet Halk Patisi Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, seçim çalışmaları kapsamında Kartalkaya Sol Sahil Sulama Birliği ve Narlı mahallesi esnaflarını gezdi.


 CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ta seçim ziyaretleri kapsamında Pazarcık ve Kahramanmaraş'ın tarımsal sulama ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir yere sahip olan Kartalkaya Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Mehmet Ergücen ve üyelerini ziyaret etti.


Kartalkaya sol sahil sulama birliği çalışmaları hakkında bilgi alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Ali Öztunç, Çiftçilerin sulama sorunlarını çözebilmek, planlı bir sulama ile su tasarrufu yapılabilecek bir tarım politikası oluşturulması gerektiğini ifade ederken AKP hükümetinin tarım politikalarının çiftçinin üretim yapmasını imkânsız hale getirdiğine değindi.


Tarım işçileri ve tarımla geçimini sürdüren vatandaşların perişan olduğunu dile getiren Öztunç, “Türkiye’de tarımın geldiği noktayı bir kez daha gördük. İsmi Adalet ve Kalkınma olan bir parti çiftçiyi, tarımı ve tarım işçisini kalkındırmadı.” dedi.


Kartalkaya sol sahil sulama Birliği yetkililerine Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kasım Seçimleri için hazırladıkları çalışmalarında yer alan tarımsal kalkınma projeleri hakkında bilgiler veren Öztunç, 7 Haziran seçimlerinde bu yana siyası belirsizlik sebebi ile dövizdeki artışı da göze alarak geçimine çiftçilikle sağlayan vatandaşlarımız kullandığı mazotu 1.80 kuruştan vermeyi planladıklarını söyledi.


Geçimlerini tarımdan sağlayan vatandaşlara Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında verecekleri destekleri anlatan Öztunç, Kahramanmaraş’ta her alanda olduğu gibi tarımda da vatandaşlar perişan edilmiş durumda 13 yıldır Kahramanmaraş’tan büyük oylar alan iktidar partisinin tarım konusunda çiftçiye destek vermediğinin altını çizdi.


Kahramanmaraş’ı çantada keklik gören Ak Partinin % 60’a yakın oy aldığı bir ilde geçimini sürdürmeye çalışan çiftçilerin sıkıntılarına çözüm yolu üretmemesini eleştiren “Öztunç, Seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesi durumunda çiftçimizin yüzü gülecek.” dedi.


Narlı Esnafından Öztunç’a Yoğun İlgi


Sulama Birliği ziyaretinin ardından esnaf gezisi yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Ali Öztunç, Esnafların yoğun ilgisinden memnun olduğunu dile getirirken, vatandaşların Cumhuriyet Halk Partisine teveccüh gösterdiğini belirtti.


Narlı’da cumhuriyet Halk Partisine yoğun bir ilgi ve desteğin olduğunu aktaran Öztunç, “Cumhuriyet Halk Partisine Narlıdan, Narlılı yurttaşlarımdan tam destek olmalarını ve tulum oy çıkarmalarını istiyorum. Geçtiğimiz seçimlerde başka partilere oy vermiş olabilirler, başka partilere dağılmış olabilir ama bugün Türkiye’nin geleceği, umudu Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye’nin umudu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  İnşallah Kemal Kılıçdaroğlunu başbakan yapacağız, Cumhuriyet Halk Partisini de iktidar yapacağız.  Narlıda gördüğüm ilgiden çok mutlu oldum bugün nerede ise Narlı esnafının tamamını gezdim. Herkese gönlüm açık işyerlerine gittiğimiz esnaflardan AKP’li,  MHP’li, HDP’li vatandaşlarımız vardı. Hepsi beni sevgi ile karşıladılar ve “Bu Defa Oyumuz Sana Ali Öztunç”  dediler. Herkesten bir oy istiyorum, onlarda da desteğini esirgemiyor.  Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş’ta çok büyük bir sıçrama yapacak göreceksiniz.” dedi.


Kahramanmaraş CHP Milletvekili adayı Ali Öztunç’a Narlıdaki ziyaretleri sırasında CHP Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şevran,  Mahalle Muhtarları, Narlı eski belediye başkanı Metin Ergücen İle birlikte CHP’li Doğan Arslan, Kamber Yurdakurban eşlik etti.