CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Aralık'ta kurultaya gideceklerini duyurdu.

Bursa İl Başkanlığı'nda kurmayları Gürsel Tekin'le kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın bir gün süreceğini söyledi.

Kurultay tarihini açıklayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Partimizin üye sayısı her gün artıyor. Bütün yurttaşlarımızı Türkiye'nin sorunlarını çözmek için temiz bir siyaset istiyorlarsa adresleri CHP'dir. Bin 769 yurttaşımız bugün CHP'ye Bursa'da üye oldu. Bu açıdan mutluyum.

CHP'nin 18 Aralık'ta olağanüstü kurultay yapacağını belirten Kılıçdaroğlu, kurultayda Parti Meclisi'nin (PM) yenileneceğini ve PM listesini bizzat kendisinin hazırlayacağını söyledi.

KURULTAY 18 ARALIK'TA

18 Aralık'ta bir kurultay yaparak Parti Meclisi'ni belirleyeceğiz. Kurultay öncesinde Deniz Baykal ve Önder Sav ile görüşeceğiz ancak, PM listesini ben yapacağım. "

Kılıçdaroğlu, Parti Meclis listesinin çarşaf değil, blok liste olacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, delegelerin istemesi durumunda çarşaf liste olabileceğini de belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bu kurultay iktidara yürüyüş kurultayı olacaktır. Daha genç dinamik bir yapı için yola çıkıyoruz. Halkın güvenini almak istiyoruz'' dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kurultay'da PM seçimi yapılacak. Genel Başkanlık seçimi gündemde yok" dedi. (Mynet)



CHP 18 Aralıkta Kurultay yapacak | video.mynet.com