Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak otoyol güzergâhının tam olarak tespit edilmemesi tepkilere sebep olurken, mecliste yaptığı konuşmalarda dikkat çeken MHP Milletvekili Paksoy, bu güzergâha Kahramanmaraş’ın da dâhil edilmesini istedi.

Karayolları Genel Müdürlüğünün teşkilat yasasında değişiklik öngören ve bu sayede köprü ve otoyolların blok olarak özelleştirilmesine fırsat tanıyan kanun tasarısı TBMM’de kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında MHP grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, hükümeti gerçek sorunları tartışmak yerine keyfi düzenlemelerle Meclisi meşgul etmekle suçladı. Paksoy; “AKePe; 8 yılı bulan iktidarı süresinde milletten aldığı vekâletin hakkını verememiş, verdiği sözleri tutmayarak halkın güvenini kaybetmiştir. Bu iktidar terörü azdırmış, teröristi cesaretlendirmiştir. Bu iktidar işsizliği azaltmamış, yoksulluğa bitirmemiş, yolsuzluğa önlememiştir” dedi.

“MAM CELAL, MESUT ABİ”

AKP hükümetinin terörle mücadelede aciz kaldığını belirten Mehmet Akif Paksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yüreğimiz yanıyor… Ama bir kısım AKePe sözcüleri bizleri, sayıları kullanmakla, şehit cenazelerini istismar etmekle itham ediyor. Kuldan utanmıyorsunuz, bari ALLAH’tan korkun… Sizin saklanacak delik aradığınız sırada 5.000 evladını şehit vermiş bir hareket mi şehit cenazelerini istismar ediyor… Milliyetçi Hareket Partisi; bu vatanın bütünlüğünü, bu milletin birliğini kendi canlarından aziz bilmiş, ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, Sonra PARTİM VE BEN şiarını benimsemiş mukaddes bir harekettir.

Bir de utanmadan, bu kürsüden elebaşına Sayın Hitabını hatırlatır şekilde “Apo” diye seslenerek, bebek katiliyle güya pazarlık yapıldığını söylüyorsunuz. Dediğiniz manada pazarlık yapan her kimse ahlaksızdır, şerefsizdir… Cenabı Allah her iki cihanda da bu pazarlıkçıları zelil ve perişan etsin.

Ama bir pazarlık ve pazarlıkçı aramak istiyorsanız önce aynaya bakmanızı öneririm. Bakın, itimadınızı kazanmış Star yazarı Sayın Şamil TAYYAR’ın köşesinden aynen aktarıyorum: “Bakan, Barzani’nin Ankara ziyareti sırasında “Kak Mesut” hitabına eleştiriler karşısında ise ‘Misafirimizdi, bir saygı ifadesi olarak kulandım’ dedi… Hayırlı olsun, Celal Amcanızdan sonra, Mesut Abiniz de oldu… Böylece milletimiz de kimlerin terörle pazarlık yaptığını daha iyi anlamış oldu” dedi.

MİLLET AKP’Yİ ÖZELLEŞTİRECEK

MHP Milletvekili Paksoy, AKP’nin iktidar sarhoşluğuyla biz ne yaparsak doğrudur şeklinde yanlış bir düşünceye kapıldığını ve bunun faturasının millete ağır olacağını söyledi. Paksoy şöyle dedi: “Bu iktidar döneminde iç ve dış borç şahlanmış, kâğıt üzerinde artan milli gelire rağmen yoksulluk katlanmış, gelir dağılımındaki adaletsizlik derinleşmiş, tarım yok olma noktasına doğru hızla yuvarlanmıştır. Özelleştirme adı altında bu ülkenin kaynakları yandaşlara ve yabancı kartellere peşkeş çekilmiştir.

Fakat size sevindirici bir haber vereyim. Erken veya zamanında yapılacak seçimde, millet sizi tamamen özelleştirecek. Bir zamanlar sizin yerinizde ANAP diye bir parti vardı. Politikaları size çok benzerdi...Bakın onlar yok bu gün, yarın siz de olmayacaksınız. İktidardan gittiğiniz takdirde AKePe diye bir parti kalmayacak. İnşallah MHP iktidarında başta bölücü terör olmak üzere yolsuzluk ve yoksulluk son bulacak, ÜÇ HİLALİN AYDINLIĞI tüm dünyayı kuşatacaktır”


İŞTE PAKSOY’UN TAM KONUŞMA METNİ

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri;

Konuşmama başlamadan önce bu gün İstanbul’da geçtiğimiz günlerde Gediktepe’de “bir hilal uğruna kaybettiğimiz güneşlerimiz, MEHMETÇİKLERİMİZİ” rahmet ve minnetle anıyor, Milletimize baş sağlığı diliyorum. İhanet şebekesinin; Devletimizin bütünlük ve bağımsızlığını, Milletimizin birliğini hedef alan saldırılarını nefret ve şiddetle lanetliyorum.

İnsanlıktan nasibini almamış bebek katilinin şürekâsı “zararlılar”, bu milletin sinesine yerleşmiş Habis yaratıklar ... ve bütün işbirlikçileri… Milliyetçi Hareket Partisi, sonuçları ve bedeli ne olursa olsun; inlerinizi size mezar, pis esvaplarınızı kefen yapacaktır. Ta ki ayrık otu gibi bir daha yeşermenize fırsat vermeden kökünüz kuruyuncaya kadar bu mücadele devam edecektir. Eğer bu hainliklerinizin hesabını sizden soramaz, aziz şehitlerimizin ruhunu şad edemezsek, bu milletin bize verdiği emek, analarımızın ak sütü bize haram olsun.

Kıymetli arkadaşlar yüreğimiz yanıyor… Ama bir kısım AKePe sözcüleri bizleri, sayıları kullanmakla, şehit cenazelerini istismar etmekle itham ediyor. Kuldan utanmıyorsunuz, bari ALLAH’tan korkun… Sizin saklanacak delik aradığınız sırada 5.000 evladını şehit vermiş bir hareket mi şehit cenazelerini istismar ediyor… Milliyetçi Hareket Partisi; bu vatanın bütünlüğünü, bu milletin birliğini kendi canlarından aziz bilmiş, ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, Sonra PARTİM VE BEN şiarını benimsemiş mukaddes bir harekettir.

Bir de utanmadan, bu kürsüden elebaşına Sayın Hitabını hatırlatır şekilde “Apo” diye seslenerek, bebek katiliyle güya pazarlık yapıldığını söylüyorsunuz. Dediğiniz manada pazarlık yapan her kimse ahlaksızdır, şerefsizdir… Cenabı Allah her iki cihanda da bu pazarlıkçıları zelil ve perişan etsin.

Ama bir pazarlık ve pazarlıkçı aramak istiyorsanız önce aynaya bakmanızı öneririm. Bakın, itimadınızı kazanmış Star yazarı Sayın Şamil TAYYAR’ın köşesindene aynen aktarıyorum: “Bakan, Barzani’nin Ankara ziyareti sırasında “Kak Mesut” hitabına eleştiriler karşısında ise ‘Misafirimizdi, bir saygı ifadesi olarak kulandım’ dedi… Hayırlı olsun, Celal Amcanızdan sonra, Mesut Abiniz de oldu… Böylece milletimiz de kimlerin terörle pazarlık yaptığını daha iyi anlamış oldu.

Kıymetli arkadaşlar, AKePe; 8 yılı bulan iktidarı süresinde milletten aldığı vekaletin hakkını verememiş, verdiği sözleri tutmayarak halkın güvenini kaybetmiştir. Bu iktidar terörü azdırmış, teröristi cesaretlendirmiştir. Bu iktidar işsizliği azaltmamış, yoksulluğa bitirmemiş, yolsuzluğa önlememiştir. Bu iktidar döneminde iç ve dış borç şahlanmış, kâğıt üzerinde artan milli gelire rağmen yoksulluk katlanmış, gelir dağılımındaki adaletsizlik derinleşmiş, tarım yok olma noktasına doğru hızla yuvarlanmıştır. Özelleştirme adı altında bu ülkenin kaynakları yandaşlara ve yabancı kartellere peşkeş çekilmiştir.

Kıymetli arkadaşlar, Yüce Meclis gündemine taşınan tasarı ve tekliflerinize yönelik tenkitlerimizi hiç bir zaman dikkate almadınız. Her defasında bu ülkenin gerçek gündemi yerine, kendi uygun gördüklerinizi Yüce Meclise getirdiniz. Şimdi iki ayrı teklifi birleştirerek bu tasarıyı Genel Kuruldan geçirmeye çalışıyorsunuz. Bir tarafta kadro ihdas ediyor, diğer taraftan kadro iptal ediyorsunuz. Peki, bunu yaparken Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan personelin özlük haklarını niçin düzenlemediniz. Buradaki mühendislerin, tekniker ve teknisyenlerin, daire başkanlarının, şube müdürlerinin ve diğer personelin özlük haklarını benzer kurumlarda görev yapan meslektaşlarının seviyesine niçin getirmediniz.

İktidara geldiğiniz tarihten itibaren kamu personel rejimini düzenleyecek, başta maaşlar olmak üzere adaletsizlikleri gidereceksiniz. Kamu personel rejimini düzenlemek yerine Yüce Meclise sevk ettiğiniz tasarı ile onları işten atmayı daha da kolaylaştırıyorsunuz. Kamuda uzun yıllar liyakatle hizmet etmiş insanlar yerine özel sektörden ithal yönetici getiriyorsunuz. Hiç şüpheniz olmasın memurlar, yapacağınız bu düzenlemelerin hesabını mutlaka sandıkta soracaktır.

Kıymetli arkadaşlar bu hükümetin beceriksizliği yüzünden Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak otoyolunun güzergâhı hala tam olarak tespit edilemedi. Kahramanmaraş Havaalanının pist sorunu açıldığı tarihten bu yana defaten bakıma alınmasına son olarak üç aylık bakım çalışmaları tamamlanma noktasına gelmesine rağmen bitirilemedi. Kahramanmaraş, Karadeniz-Akdeniz otoyolunun illerinden geçmesini hükümetten istiyor. Oy alıyorsunuz, bari hizmet edin. Bu yolu Kahramanmaraş’tan geçirin.

Ancak siz iktidar sarhoşluğuyla bir süre sonra ne yaptıysak doğru yapıyoruz, çünkü biz gücümüzü milli iradeden alıyoruz demeye başladınız. Millet size bu desteği tarımı yok etmeniz için, köylüyü-çiftçiyi global (dünya çapında, küresel) tröstlerin ayakları altında ezdirmeniz için vermedi. Hortumcuları, yandaşları ihya etmeniz için de vermedi. Hakkı, hukuku hâkim kılmanız için, güvenliği ve esenliğini sağlamanız için verdi. Yaptığınız özelleştirmeler sonucu heba ettiğiniz kaynakları bir düşünün. Fakat size sevindirici bir haber vereyim. Erken veya zamanında yapılacak seçimde, millet sizi tamamen özelleştirecek.

Hatırlayın bir zamanlar sizin yerinizde ANAP diye bir parti vardı. Politikaları size çok benzerdi... Bakın onlar yok bu gün, yarın siz de olmayacaksınız. İktidardan gittiğiniz takdirde AKePe diye bir parti kalmayacak. İnşallah MHP iktidarında başta bölücü terör olmak üzere yolsuzluk ve yoksulluk son bulacak, ÜÇ HİLALİN AYDINLIĞI tüm dünyayı kuşatacak.

Beni sabırla dinlediğiniz için, Yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” (www.kanal46.com)