DYP ile nikahtan dönen ANATAVAN Partisi'nin kimi destekleyeceği merak konusu.

İttifak çabalarının hüsrana uğramasının ardından Anavatan'dan kopan bazı ağır topların çevrelerinde dillendirdikleri iddia, Ankara kulislerinde kısa sürede duyuldu.

Buna göre, Demokrat Parti çatısı altında DYP ile birleşme hayali suya düşen Anavatan Lideri Erkan Mumcu, teşkilat yöneticilerine sözlü olarak ve çok gizli kaydıyla seçim sürecinde DP'yi değil, SP'yi desteklemeleri talimatını verdi.

Erkan Mumcu'nun, özellikle yakından tanıdığı ve güvendiği partililere sözlü olarak seçimlerde DP'ye çalışmamaları gerektiğini bildirdiği belirtiliyor.

Mumcu, Anavatan'lıların çıkarının DP ile işbirliğini değil, seçimler sonrası AK Parti'nin kan kaybetmesinin ardından güçlenecek olan SP ile yakınlaşmadan geçtiğini çalışma arkadaşlarına ifade ettiği kaydediliyor.

Siyasi gözlemciler, son günlerde pek çok Anavatanlı'nın SP ile ilgili olarak olumlu tutum takındığına dikkat çekerek, Anavatan'n bu fikir değişikliğinin, seçimler sonrası DP ile birleşme beklentisinin de boşa çıkacağının göstergesi olduğunda birleşiyorlar.


gazetevatan.com