Antalya'da fuar açılışına katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adının protokolde konuşma yapacaklar arasında bulunmaması krize neden oldu.

Antalya'nın Finike İlçesi'ne bağlı Hasyurt Beldesi'nde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 30 bin metrekarelik alanda kurulan 20. Hasyurt Tarım Fuarı açıldı. Açılışa katılan CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adının protokolde konuşma yapacaklar arasında bulunmaması krize neden oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın konuşma sırasını vermesiyle vermesiyle kriz çözülürken, sözlerine Vali Altınparmak'a teşekkürle başlayan Baykal Hükümet'in tarım politikalarını eleştirdi.

Antalya'da seçim çalışmalarını sürdüren Deniz Baykal, Finike ilcesi Hasyurt beldesinde 20'ncisi yapılan Tarım Fuarı'na katıldı. Protokolde kendisine ayrılan yere oturan Baykal, Vali Ahmet Altıparmak ve AK Partili milletvekili adaylarının elini sıkıp, sohbet etti. Gece fuarda yapacağı konuşmasına hazırlanan Deniz Baykal'ın, adı açılışta konuşacak isimler arasında anons edilmeyince canı sıkıldı. Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçoban, Hasyurt'un AK Partili Belediye Başkanı Muammer Genç ve Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan'ın konuşmalarının ardından kutlama mesajları okundu.

HAZIRLANDIM KONUŞMAK İSTİYORUM

Mesajların okunması sırasında Baykal, yan tarafında oturan Vali Altıparmak'a konuşma yapamadığı için duyduğu rahatsızlığı anlatıp konuşma yapmak için hazırlandığını belirterek "Böyle olmaz" dedi. Protokol konuşmacılarının sonuncusu olarak kürsüye davet edilen Vali Altıparmak, yerinden kalkmadı ve Baykal'a eliyle kürsüye gitmesini işaret etti. Deniz Baykal bu teklifi kabul etmedi. Vali Altıparmak buna rağmen kürsüye çıkmayınca protokol krizinden herkes haberdar oldu. Fuar görevlileri tarafından uyarılan sunucu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın fuarda olduğu anonsunu yaptı. Baykal'ın ismiyle birlikte alkış sesleri duyulunca Vali Altıparmak ısrarcı davranarak Baykal'ı kürsüye çıkmaya ikna etti.

VALİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Kürsüye çıkan Deniz Baykal, "Bu olanağı sağladığı için Sayın Vali'ye de ayrıca özellikle teşekkürlerimi ifade ediyorum" diyerek başladığı konuşmasında hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. Baykal, "Fuarları bürokratik bir yapılanma içinde değil, halkın, çiftçinin de söz hakkına sahip olduğu, konularını ve sorunlarını dile getirdiği zeminler halinde değerlendirmemiz lazımdır" dedi. Tarımda gerileme yaşandığını üreticinin yaşam mücadelesi verdiğini, portakalın dalında, domatesin serada kaldığını, sektörel yoksulluğun son dönemde yüzde 34'ten yüzde 39'a çıktığını ve 3 milyon kişinin tarımdan koptuğunu söyleyen Baykal, bunun görmemezlikten gelinmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

AÇILIŞ KURDELASINI KESTİ

Konuşmaların ardından Vali Dr. Altıparmak, CHP eski Genel Başkanı Baykal ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse fuarın açılış kurdelesini birlikte Vali ve Baykal fuarı bir süre birlikte gezdi. Fuar alanında uzun süre kalmayı tercih eden Deniz Baykal, standları tek tek gezerek traktöre bindi ve fuar alanında kurulan yörük çadırında gözleme yedi.