CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, işadamları Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.


CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İstanbul merkezli operasyon kapsamındaki "yasal dinlemeye dayalı soruşturma bulgularına göre, halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk veya bölge farklılığına dayanarak aşağıladıkları ve hakaret ettikleri" gerekçesiyle iş adamları Mehmet Cengiz, Hayrettin Özaltın ve Celal Koloğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kart, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, soruşturma kapsamında elde edilen yasal dinleme kayıtlarına göre, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ile Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Özaltın'ın Kürtlere ve "millete" sinkaflı küfürler ettiği, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu'nun ise "İnşallah" diyerek, "bu hakarete katıldığı" savunuldu.


Şüphelilerin, TCK'daki "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediklerini belirten Kart, Cengiz, Özaltın ve Koloğlu hakkında ceza davası açılmasını istedi.


(AA)