MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, genel başkan seçilmesi durumunda partiye üyeliği bir kampanyaya çevireceklerini, hedeflerinin 3 milyon partiliyi üye yapmak olduğunu söyledi.


MHP’nin 10. Olağan Kurultay’ında 72 delegenin oyuyla genel başkanlığına aday gösterilen Aydın, bir konuşma yaptı. Delegelerin büyük ilgi gösterdiği Aydın, kürsüye çıkarken kendi taraftarları ile Devlet Bahçeli taraftarları arasında yumruklaşma yaşandı. Güçlükle kürsüye çıkan Aydın, “Türkiye’yi 10 yıldan beri AKP iktidarı yönetiyor. Bu azgınlaşmış, bu ayağı yerden kesilmiş ne oldum delisi olmuş iktidar önce basının bir kısmını satın aldı hem de devletin parası ile sonra geri kalanını sindirdi onu da yandaş basın haline çevirdi. Bir kısmını susturdu. Sadece bununla kalmadılar sivil toplumu susturdular futbol kulüplerine kadar her yere uzanarak susturdular. Bürokrasiye el attılar. Bürokraside taş üstünde taş bırakmadır. Özelikle ülkücü kadrolara savaş açtılar” dedi.


AK Parti’ye yüklenmeye devam eden Aydın, “Bunlar ne yaptıklarını iyi biliyor. Hafife almayın. Bu zihniyet mıntıka temizliği yapıyor. Kuracakları yeni Türkiye modelinde kimse kendilerine ayak engeli olmasın diye önündeki engelleri birer birer ortadan kaldırıyorlar” diye konuştu.


Yeni anayasa çalışmalarını eleştiren Aydın, “Yeni anayasa benim bahsettiğim tablonun tamamlayıcısıdır. Yeni anayasa demek Türk adını yeni anayasadan çıkartarak ona bir etnisite müdahalesi yaparak onu bir alt kültür haline dönüştürerek Söğütten bu yana Türk olma varlığını ortadan kaldırma çabasıdır. Bunu iyi görelim” dedi.


Konuşması sık sık ‘Başbakan Koray’ sloganlarıyla kesilen Aydın, “Buna suskun kalamayız, bana ne diyemeyiz. Bizi ilgilendirmez diyemeyiz. Türk milletine gideceğiz onunla kucaklaşacağız, onunla temas edeceğiz, onu bu bekleyen tehlike konusunda uyaracağız. Ayağına giderek kucaklaşacağız. O büyük gücü harekete geçir onların dikkatine çeker yanımıza alırsak Şubat ayında Ankara meydanında 1milyon kişiyi Tandoğan Meydanı’na inersek hangi hain bizim karşımızda durabilir. Onun için güçlü bir MHP’ye ihtiyaç var” dedi.


Bu arada bir grup Bahçeli taraftarı “Devletin başına Devlet gelecek” diye slogan attı. Aydın’ın taraftarı ‘yuh’ sesleriyle karşılık verince Aydın konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Divan Başkanı Tuğrul Türkeş’in uyarısı üzerine taraflar slogan atmayı kesti.


Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Aydın, lider olduğu zaman partide yapacağı değişiklerin saydı. Öncelikle parti üyelik sistemini bir kampanyaya çevireceklerini belirten Aydın, “Seçime kadar 3 milyon üye yapacağız” dedi.


Aydın, delegelere ayrıca önseçim sözü de verdi. İktidar olmak istediklerini dile getiren Aydın, “Zaman başkalarının balkon konuşmalarını dinlemek değil zaman iktidara yürümek zamanıdır” diyerek konuşmasını bitirdi.


DERVİŞOĞLU: “GENEL BAŞKAN ADAYI OLAMAZ DEDİLER OLDUM. 40 İMZA TOPLAYAMAZ DEDİLER TOPLADIM. KÜRSÜYE ÇIKAMAZ DEDİLER ÇIKTIM”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, seçilmemesi durumunda kimseye kırgın olmayacağını ve seçilecek olan Genel Başkanı’nın var gücüyle MHP’nin başarısı için yoğun bir çaba göstermesi gerektiğini söyledi.


Ankara Arena Spor Salonu’nda devam eden MHP’nin 10. Büyük Olağan Kurultayı’nda kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan adayı olarak kürsüye çıkmaktan büyük bir şeref duyduğunu dile getirerek, Genel Başkan adayı olurken 40 imzanın bulunması gerektiğini ve 43 imzayla Genel Başkan adayı olduğunu söyledi. Genel Başkan adaylığını açıklamasının ardından yaptığı çalışmaları anlatan Dervişoğlu, teşkilat mensupları ile bir görüşme yaptığını ve görüşler aldığını açıkladı.


MHP’nin kongre için kurultay için birbiriyle oluşmuş küskünlükleri biliyorum. “Karaldan çok kralcı” davranışlarıyla karşılaştığını ve bunlara hiç gerek olmadığını belirten Dervişoğlu, kurultayda derdi olanın ve bir şey değiştirmek isteyenlerin kürsüden seslendiğini söyledi.


Ülkücülerin birbirini kucaklaması gerektiğini ve birbirlerini sevmesi gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, MHP’nin başka bir partiye benzemediğini ve büyük bir aile olduğunu ifade etti. MHP’nin içinde küskünlük olabilir ama birliklerine kimsenin zarar vermeyeceğini ifade eden Dervişoğlu, Divan Başkanı Tuğrul Türkeş’in “Babamın partisi” dediği konuşmayı hatırlatarak, kendisinin de “Babamın kürsüsüne çıkıyorum” dedi.


MHP’nin ve ülkücülüğün içerisinde en büyük şerefin “neferlik” olduğunu ve bu şerefe nail olmaya çalışmak istediğini dile getiren Dervişoğlu, medyaya sitemde bulunarak MHP yanlısı gazetelerin ve televizyonların kendisini göstermediğini ileri sürdü.


Delegelere seslenen Dervişoğlu, seçim sonucunda seçilen genel başkana hayırlı olmasını dilediğini ve MHP için var gücüyle çalışması gerektiğinin altını çizdi. Siyasetin bir macera işi olmadığını, maceraperestlik yapmak için ülkücü olmadığını kaydeden Dervişoğlu, “Sefalete, adalete, hırsızlığa, yolsuzluğa son demek için MHP’de genel başkanlığa talibim” diye konuştu.


Kendisine aday olamaz dediklerini ve 40 imzayı bulamaz dediklerini hatırlatan Dervişoğlu, şimdi de kazanamaz dediklerini ve kendisinin genel başkanlığı kazanacağını söylemediğini ifade etti. Gönüllere talep olduğunu ve ülkücülerin duası olmadan yaşayamayacağı söyleyerek, “Allah yolumuzu açık etsin” dedi.


Müsavat Dervişoğlu’nun konuşması bitirirken okuduğu şiir salondakilerin büyük alkışını aldı. Delegeler ve partililer ayağa kalkarak Dervişoğlu’nu alkışladı. İHA