AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti il kongresi ile ilgili menfi dedikodulara son noktayı koydu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olumsuz izlenimlerle Kahramanmaraş’tan ayrıldığı iddiasına şu cevabı verdi: Aksine, Başbakan çok memnun oldu…


 4 Mayıs Cuma günü, 12 Şubat stadyumunda yapılman AK Parti 4. olağan genel kurulu ardından, kamuoyunda dillendirilen, “Başbakan kongreden olumsuz izlenimlerle ayrıldı, açılışta kimse oktu, canı sıkıldı” şeklindeki menfi propagandaya ilişkin soru yönelttiğimiz AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, bu iddiayı yalanlayarak;  “Alakası yok, sayın başbakan genel kurulu aksine çok heyecanlı, coşku verici buldu ve teşekkür ederek gitti” diye cevapladı.


Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci’nin meclisteki makam odasında ziyaret ettiği Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ayrıca kültür varlıklarının gün ışığına çıkartılması yanında, bilinip de üzeri örtülü kalan kültür varlıklarının günümüze kazandırılması için de Kültür ve Turizm Bakanı ile Vakıflar Genel Müdürünün de katılacağı bir ‘kültür ve turizm çalıştayı’nın önümüzdeki ay Kahramanmaraş’ta gerçekleşeceğini söyledi.


Fiskeci’nin sorularını cevaplandıran Ünal, kongre, açılıştaki vatandaş azlığı, kongreye ilgisizlik ve memnuniyetsizlik iddiasına ilişkin olarak da; “O kadar ki, sayın başbakan bunu MYK toplantısında bile dile getirdi, bütün dünya duydu. Stadyumdaki kongre ile Kahramanmaraş farkını ortaya koydu, hatta diğer bazı bakan ve milletvekilleri de kıskandıklarını dile getirdiler. Daha önemlisi, Abdulhamit  Han Camisini çok beğendi, öve öve bitiremedi” dedi, partide sadece kendisinin değil, 6 arkadaşı ile birlikte söz sahibi olduğunu, sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, milletvekilleri ve teşkilat ile uyumlu çalışmanın semeresinin görüleceğini kaydetti.


CANI SIKILAN ‘ÇEKİP GİDİYORUM!’ DİYEMEZ


Pazarcık ve Şekeroba Gaziantep’e,  Helete Adıyaman’a, Andırın Osmaniye’ye, muhalefet partilerinin dillendirdiği şekliyle, Elbistan da Malatya’ya bağlanmak istiyor. Bu talepten yola çıkarak, hizmet alamadıkları iddiası ile bazı ilçe ve beldelerin komşu illere katılma düşünce ve taleplerini ilettiğimizde Ünal’ın tepkisi şu oldu; “Bu arkadaşlarımız attıkları adıma dikkat etsinler. Biz AK Partiyiz ve güçlüyüz. Bakkal dükkânı değil, devleti yönetiyoruz. Canı isteyen canı istediği gibi hareket edemez, kafamın tası attı, ben gidiyorum, bırakıyorum diyemez. Bizde devlet ciddiyeti var, bu ciddiyeti ihlal edenler bedelini öder. Kişiler kalır veya gider, ama yerel yönetimler ve devlet bakidir ki devlette devalılık esastır”


ÖZEL HASTANELERİN DENETİMİ


Gazetemizin son sayısında gündeme taşıdığımız “Sağlık kuruluşlarının fatura incelemesinde milletvekillerimizden yardım bekliyoruz!” başlıklı haberimiz yanında, fatura incelemesinde Kayseri ve Gaziantep Milletvekillerinin gösterdiği duyarlılığı kendi milletvekillerimizden de beklediğimizi beyan edip, mağduriyetin giderilmesi yönünde düşüncelerine başvurduğumuz Ünal şunları söyledi; “Bu meseleyi biliyorum. Özel  hastanelerin sorunları ve mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde yeni düzenleme ve çalışma var. Sanıyorum tek merkezden inceleme olacak. Ayrıcalık yok. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki ay içerisinde bu  meseleye ilişkin yeni düzenleme gelecek!”


Ünal son olarak, Kahramanmaraş merkez ve çevre ilçe ve beldelerdeki kültürel varlıkların araştırılması, gün yüzüne çıkarılması için,  önümüzdeki ay içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Vakıflar Genel Müdürü Dr.Adnan Ertem’in katılacağı kültür ve turizm çalıştayının önümüzdeki ay içerisinde Kahramanmaraş’ta yapılacağını sözlerine ekledi. (Kaynak: Kimlik gazetesi / www.kanal46.com)