22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılacak olan 23. dönem milletvekili genel seçimine Kahramanmaraş’tan bağımsız aday olarak katılacakların sırasına ilişkin kur’a çekildi. Buna göre; oy pusulasının bağımsızlar bölümünün ilk sırasında ünlü sanatçı Hilmi Şahballı yer alacak.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda 18 Haziran 2007 Pazartesi günü saat 11.00’da çekilen kur’ada 10 bağımsız adaydan; Hilmi Şahballı, Kemal Yavuz, Halil Kodaz, Bayhan Bakdur, Mahmut Özbek ve İbrahim Öztürk hazır bulundular.

Katılmayan adayların kur’aları İl Seçim Kurulu’nca çekilirken, ad çekme sureti ile 1. sırada Hilmi Şahballı, 2. sırada Ali Özdemir ve 3. sırada ise Kemal Yavuz, 4. sırada İbrahim Çiçek, 5. sırada Maşallah Biçici, 6. sırada Halil Kodaz, 7. sırada Bayhan Bakdur, 8. sırada Mahmut Özbek, 9. sırada İbrahim Öztürk ve 10. sırada ise İlter Kuşoğlu yer aldı. Bilindiği gibi bağımsız aday olmak için başvuran Ahmet Arslan’ın adaylığı YSK tarafından kabul edilmemişti. (ajans 46 - www.kanal46.tv)


FOTOĞRAF: Bağımsızlar arasında en iddialı olarak dikkat çeken Avukat Kemal Yavuz, çekilen kur'aya göre 3. sırada yer alacak.