MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon soruşturması kapsamında 12. dalga kapsamında gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili " Soruşturma ve yargılama safhalarının parça parça sürdürüldüğü tefrikaya (arkası yarın) dönen hukuki süreçler, kamuoyunda sürekli tartışılan bir huzursuzluk kaynağı haline gelmiştir” şeklinde değerlendirdi.

Hukukun siyasi amaçlara alet edildiğini vurgulayan Bahçeli, adaletin siyasi iktidar tarafından korku baskı ve yıldırma silahı olarak kullanıldığına dair endişelerin toplumda giderek yaygınlaştığını söyledi. Bahçeli, bu süreçte herkesin Türk Adaletine güvenmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle dedi:

“Ancak, bu süreçlerin zamana yayılarak sürekli gündemde tutulmaması, adil yargılama ilkesine uygun olarak biran önce tamamlanması da toplumsal güven ve huzur açısından büyük önem taşımaktadır. Beklentimiz, suç ve suçluyu tasnif ederken, masum olabilecek insanların haysiyetlerini incitecek davranışlardan uzak durulması, adil uygulamaların elbette ki hukuka uygun ve ancak insani ölçüleri de dikkate almasıdır.”