MHP lideri Bahçeli, dün bir grup PKK'lının teslim olma sürecinde yapılan karşılama törenini sert bir dille eleştirerek, ''Dönenler hac kafilesi gibi karşılandı.'' dedi. Bahçeli Erdoğan için de ağır ifadeler kullandı.

TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün başlayan "dağdan iniş süreci" hakkında ağır ifadeler kullandı.

Devlet Bahçeli Dün Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan gelere güvenlik güçlerine teslim olan PKK mensuplarının alkışlara ve törenle karşılanmasını, "Dikkat buyurunuz, alkışlarla karşılananlar Mekke-i Mükerreme'den dönen hacı kafilesi değildir." sözleriyle eleştirdi.

MHP lideri AK Parti Hükümeti'ne yönelik eleştirilerinde "PKK Türkiye'ye değil AK Parti PKK'ya teslim olmuştur" ifadelerini kullandı.

"REZALET BÜTÜN ÇIPLAKLIĞIYLA ORTAYA ÇIKTI"

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün PKK'lıların teslim olması hakkında şöyle konuştu:''Ne var ki, dün kortejler halinde ülkemize sınırdan giren üniformalı terör temsilcilerinin; güvenlik kuvvetlerince teslime zorlanmış, teslim olmaya mecbur kalmış çaresiz ve aldatılmış kişiler olduklarını söylemek mümkün değildir. 1999 yılında da PKK teröristleri Türkiye'ye dönüş yaşamış, teslim olanlar doğruca adalete verilerek mahkûmiyetleri sağlanmıştı. Oysa bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kandil kadrolarıyla girdiği pazarlığın verdiği cüret ve küstahlık, bu rezalette bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Kalabalık karşılama komitelerinin çadır kurarak, sözde marşlarla ve sevinç çığlıkları altında yapılanlar AKP zihniyetinin eseri ve sonucudur.''

GELENLER HACI, GURBETÇİ VE MEHMETÇİK DEĞİL

Dönenlerin bir hac kafilesi olmadığını belirten Bahçeli, ''Dikkat buyurunuz, alkışlarla karşılananlar Mekke-i Mükerreme'den dönen hacı kafilesi değildir. Ya da alın terleriyle ekmeklerini kazanmak için gittikleri yabancı ellerden kesin dönüş yapan gurbetçiler değildir. Bunlar, elinde bebeklerin, anaların, kadınların, şehitlerin kanı olan, silahlarına masum binlerce vatandaşımızın kanı bulaşmış hain teröristlerdir. Teslim olmak için değil de İmralı Canisi'nin talimatıyla Türkiye'ye dönenlere baktığınızda, AKP kadrolarının analarının namı hesabına arkalarından gözyaşı döktükleri kandırılmış çocuklara benzerlikleri var mıdır?'' şeklinde konuştu.

Bahçeli yaşanan süreçle ilgili şu soruları yöneltti: ''Son ihanet tablosunda, silahı kimin bıraktığını anlayanınız var mıdır? Gelenlerde bir teslimiyet ve pişmanlık, bir suçluluk duygusu ve milletten utanma ve mahcubiyet var mıdır? Dün yaptıkları katliamları yarın yapmayacaklarına dair bir terbiye hali, ıslah işareti var mıdır? Bu alçaklık tablosu, Başbakan Erdoğan'ın eseri ve sözde açılımın tipik sonucudur. Hazmettirilmek istenen seri alçaklıkların birincisi budur. Bu, PKK'nın teslim alınmasını değil, AKP'nin ülkemiz sınırlarında teslim alındığını gösteren tarihi bir rezalet, ihanet ve melanet tablosudur. PKK Türkiye'ye değil, AKP PKK'ya teslim olmuştur. Durum bundan ibarettir.'' (Ajanslar)