Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Kahramanmaraş'taki mitingde müftülük meydanında konuştu.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “Andımız” üzerinden eleştirerek, “Bu yavrularımızın andını niye kaldırıyorsun sen. Kime hizmet ediyorsun. ‘Türküm, doğruyum, çalışkanım’ seni niye rahatsız ediyor” dedi.


Bahçeli, partisinin Kahramanmaraş mitinginde müftülük meydanında vatandaşlara hitap etti. Seçim süreci boyunca il il, ilçe ilçe dolaşarak vatandaşla buluştuklarını ifade eden Bahçeli, 45. kuruluş yıl dönümünü kutlayan MHP’nin de bu süreçte bütün siyasi partiler gibi bu demokratik yarışta yer aldığını söyledi.


Türkiye’nin önünde üç önemli seçim bulunduğuna dikkat çeken Bahçeli, vatandaşlardan 11 yıllık süreçten ders çıkarmalarını istedi. Tüm vatandaşları sandığa gitmeye çağıran Bahçeli, “Milli irade olarak yaşadıklarımızı dikkate alır, yaşanan olaylardan ders çıkartır, ülkenin nereye götürülmek istendiğini fark edersek önümüzde tarihi bir fırsat olarak bu üç siyasi olay durmaktadır. Eğer milli irade olarak tek bir doğru üzerinde noktaladığımız zaman inanıyorum ki Türkiye’nin geleceği yeniden belirlenecek ve Türk siyaseti Adalet ve Kalkınma Partisi dışında yeniden şekillenecektir. O sebepten seçimlere hassasiyet gösterilmelidir. Sandığa mutlaka gidilmelidir. 18 yaşında olup kız veya erkek ilk defa oy kullanacak evlatlarımızı da yanımıza alarak seçimlerde tercihlerimizi ortaya koymalıyız ve sandıkta bu oyları sahiplenmeli, hileyle, yalanla, dolanla oylarımızın çalınmasına da fırsat verdirmemeliyiz” diye konuştu.


“OY VEREN KARDEŞLERİMİZİ DE OYALAMIŞLARDIR”


AK Parti’nin yakın siyasi tarihte kimseye nasip olmayan bir güçle iktidara geldiğini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bu önemlidir. Bu güç Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından akıllı kullanılmış olsaydı, bu güç milletimizin bütününü kucaklayacak anlayışla sürdürülseydi, bu güç insanlarımızın karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için kullanılsaydı keşke. Ama önce bir şaşkınlık, bir acelecilik içerisinde bazı hizmetleri başlattıklarını zannetmişlerdir. Bu döneme çıraklık dönemi diyerek kendilerine de bir teselli bulmuşlar oy veren kardeşlerimizi de oyalamışlardır. Ancak vatandaşımız sabırlı olmuştur. ‘Madem bunlar yenidir biraz daha bekleyelim’ diyerek Adalet ve Kalkınma Partisi’ne desteklerini kesmemişlerdir. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi kendisine destek veren milletimizi anlayamamış, onları kucaklayamamış, onların sorunlarını çözememiştir, sadece ve sadece kendisinin iktidara gelişinde itici güç olan diğer unsurların tahrikleriyle değişim ve dönüşüm politikası uygulayarak yola çıktıklarını söylediler. Merakla bekledik. İlk gördüğümüz şudur; Milli Görüş çizgisinden çıkmış, Milli Görüş gömleğini çıkarmıştır. Sonra çıplak gezecek halleri yok. Bir gömlek giymeleri lazım. Bu gömleğin arkasında ABD, önünde AB yazıyor. İşte o günden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi kendisine destek vermiş olan insanlarımızı tamamen terk etmiş, güç bende zannetmiş ve insanlarımızın yoksulluğundan yararlanarak bazı kısa vaatlerle nohuttu, fasulyeyle, kömürle yoksulluğu istismar etmiştir.”


“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HAYATINDA DOST KAVRAMI KALMAMIŞTIR”


Türkiye’nin AK Parti iktidarları döneminde sosyal ve ekonomik sorunlarının çözüme kavuşmadığını savunan Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ülkeyi kutuplaştırdığını savundu. Bahçeli, şöyle devam etti:
“Bu yavrularımızın andını niye kaldırıyorsun sen. Kime hizmet ediyorsun. ‘Türküm, doğruyum çalışkanım’ seni niye rahatsız ediyor. Ne desin yavrularımız, ‘çalarım, soyarım ve hırsızım mı’ desin. Dağda, bayırda, ovada devlet dairelerinde bulunan ‘Ne mutlu Türküm’ diye sözlerini niye siliyorsun, niye kazıyorsun. Bunları önceliğine almanın sebebi nedir. Türkiye’nin demokratik sorunları, özgürlük sorunları varken niye bunları siliyorsun. Ülkeyi etnik unsurlara bölmek sana ne fayda getirecek. Mezhep kökenli bir ayrışma sana ne fayda getirecek. Sayın Başbakan son günlerde televizyonlarda Türk siyasetine yakışmayan, hele bir başbakana hiç yakışmayan kirli bir üslup, kaba bir üslup, çirkin bir üslupla herkese hakaret ediyor, herkesi suçluyor, herkesi alçak ilan ediyor, herkesi Haşhaşi olarak görüyor. Herkesi paralel devletin unsurları olarak görüyor. Kendisine yandaşsa önemli bir vatandaş, eğer ‘nereye gidiyorsan’ diyorsa hainler grubu içerisindedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatında dost kavramı kalmamış. Kendisine hizmet eden adam, etmeyen hain. Böyle bir anlayış olur mu? Bu bir güç delisi olma halidir. Yoldan çıkma halidir, şaşırma ve şımarma halidir. Bu yol çıkış yolu değil. Hiç kimseye fayda getirmemiştir. Eğer danışmanlar aklını uçurmuş ise onları değiştir. Güçle akıl bir arada olursa anlamlıdır. Akıl olmaz ve güç varsa her şeye müsait hale gelirsin.”


Hükümete ve Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerini Reza Zarrab ve yolsuzluk iddiaları üzerinden sürdüren Bahçeli, Başbakan’ı oğlunu da yanına alıp karakola gitmeye çağırdı. Bahçeli sözlerinin sonunda Suriye, Ukrayna ve Mısır örneklerini de vererek gençleri sokağa dökülmemeleri yönünde uyardı. Bahçeli, mitingin ardından kentten ayrıldı.


(İHA)