Yapılan anketlerde barajı güçlükle geçebilen MHP'nin lideri Bahçeli'nin, partinin alacağı oy konusunda yaptığı tahmin herkesi şaşırttı.

İşte Bahçeli'ye göre MHP'nin seçimlerde alacağı oy...

Herkes baraj altındaki Saadet Parti'sinin oylarının yüzde 40'larda olduğunu söyleyen Erbakan'a alışmıştı. Ancak Erbakan'a bir rakip çıktı ve Bahçeli de kamuoyu araştırmalarında baraj sınırında bulunan MHP'nin seçimlerde yüzde 42 oy alacağını ileri sürdü.

Parti içi küskünlerle görüşerek seçimlere güçlü girmeyi hedefleyen Bahçeli, partisinin alacağı oy oranı konusunda iyimser tavrını sürdürdü. Kılıçdaroğlu'nun yüzde 40 olarak hedef belirlediği seçim için Bahçeli, iki puan daha ilave etti. İşte Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'deki temasları sırasında gündeme getirdiği oy beklentisi:

YÜZDE 42, 16 MİLYON OY

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yüzde 42, 16 milyon oy demektir. MHP’nin ortaya koyduğu ufkun sayısal zemini 16 milyondur. Bu iktidar yürüyüşümüzde önemli bir zemin olabilir” dedi.

16 milyonluk oy bloğunun Türkiye’nin bölünmemesi için sert, sağlam bir kaya olacağını da vurgulayan Bahçeli, memleketi Osmaniye’deki ziyaretlerinde şunları söyledi:

"Türkiye bir yol ayrımında bulunuyor. Bu yüzden önümüzdeki seçimler, kavgaya, çatışmaya, cepheleşmeye ve gerilime yol açan hükümetten kurtulmak için önemli bir fırsat olacak. AK Partililere sesleniyorum. Ülkeyi ve Ak Parti’yi felaketlerden kurtarmak için iktidarı dinlendirin. Her gün bir toplumsal cinayetle karşı karşıya olunduğu görülüyor. Türk milletinde görülmeyen davranış bozuklukları şimdi başını almış gidiyor. Sebebi Türkiye’deki kargaşa ve adaletsizlik, yolsuzluk ve yoksulluktur."

BADEM BIYIKLI ORDUSU KURMA

Düziçi ilçesindeki açılış töreninde konuşan Bahçeli, üç generalin açığa alınması olayında hükümete sert eleştiriler yönelterek, “TSK’dan elini çek. Başkalarının aklına uyarak, kendine has badem bıyıklılar ordusu kurmaya çalışma” dedi.

AĞCABEY KÜMBETLERİNİ ZİYARET ETTİ

Bahçeli Osmaniye’de soyadını aldığı Bahçe İlçesi’ndeki, kendisinin maddi katkılarıyla restorasyonu yaptırılan Ağcabey kümbetlerine giderek, çiçek koyup, dua etti. Bahçeli, Osmaniye’de bulunan aile kabristanını da ziyaret etti. Cuma namazını Osmaniye’nin Düziçi İlçesi’ndeki aynı adlı camide kılan Bahçeli’ye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Osmaniye’de Fidan Üreticileri Birliği Fuarı’na da giden Bahçeli, “Gençken buna çok biniyorduk” diyerek, basın mensuplarına traktör direksiyonunda poz verdi.