Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, dünyayı tek bir kültür altında toplama fikrinin kimliksizleştirme sorunu yaşattığını söyledi.



Bakan Ünal, Kahramanmaraş’ta Kur’an-ı Kerim Eğitim Merkezi’nin açılışında, her bir toplumun özellikle internet coğrafyasının oluşturduğu ve adeta yok ettiği aidiyet duygusuyla birlikte bir merkezden ve yörüngeden uzak bir şekilde büyük bir savrulma yaşadığını ve bu savrulmada ise benzeşmeye neden olduğunu söyledi.
Avrupa’nın İslam düşmanlığına dönüşmesinin farklı bir cehaletin sonucu olduğunu ifade eden Bakan Ünal şunları söyledi:
“Bizim dinimiz insanları inançları yönünde serbest bırakmıştır. Sakalından, takkesinden, inancından dolayı hor görülen ama büyük bir medeniyetin mirasını kalbinde taşıyan, ümmi olmasına rağmen insana ait olan her güzelliği hayatında yaşatan bu topraklar savrulduğumuz, kaybolduğumuz, kimliğimizi kaybettiğimiz, insana ait cesareti ve iyiliği kaybettiğimiz bu günlerde dünyaya yeniden iyiliğin, cesaretin, ahlakın insana ait olanın inşa edilmesine dair bir mayayı sunmalıdır” dedi.
Bakan Ünal, dünyayı tek bir kültür altında toplama fikrinin ise kimliksizleştirme sorunu yaşattığını kaydetti.
Ünal ayrıca, “Kur’an; okumak, düşünmek, anlamak ve yaşamak için indirilmiştir. Kur’an hizmeti yıllarca bu ülkede insanların hafızasına, inancına, değerlerine sahip çıkmak için cansiparane verdikleri mücadelenin nihayetinde buraya geldi” diye konuştu.
Kur’an-ı Kerim Eğitim Merkezi’nin açılışına AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve ilçe belediye başkanları katıldı.(İHA)