Kahramanmaraş’a gelerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Biz Doğu Akdeniz dediğimiz Kıbrıs ve İsrail'in de içinde bulunduğu doğalgaz aramalarıyla ilgili çok rahatlıkla proje geliştirebilirdik. Ama 9 tane kardeşimizi katlettiler. Bizim için hiç bir şey, hiç bir kaynak, ne doğalgaz ne de petrol 1 tane kardeşimizin kanından daha değerli değildir'' dedi.


Yıldız, partisinin Kahramanmaraş'ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yıl önceki durumunun ortada olduğunu belirterek, ''Biz enkaz edebiyatı yapmayalım dedik. Yapmayalım dedik ama bunu istismar edenler oldu. Enkaz edebiyatı yapmadıkça bizim ülkemize gönlümüzden verdiğimiz emeği hiçe saymaya çalıştılar. Emeğimizin istismar edilmesine müsaade etmeyiz'' dedi.


SİYASİ İSTİKRARIN ÖNEMİ


Hiç bir sektörün enerjiden ulaştırmaya, adaletten tutun eğitime varıncaya kadar bu ülkenin siyasi istikrarından daha mühim olamayacağını belirten Yıldız şöyle konuştu:


''Bu siyasi istikrarın oluşmasında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu irade bütün ülke tarafından takdir gördü. Ekonomideki bu performansı hiç kimse tahmin etmiyordu. Bırakın başkasını bizler enflasyonla alakalı rakamları konuşurken taviz vermeden, o rakamları konuşurken dövizle alakalı rakamları konuşurken, hep tutuk davrandık. İnanıyorduk, başaracaktık ama nasıl olacağını çok bilemiyorduk.


KENDİMİZ DE TEREDDÜTLE KARŞILIYORDUK


Bundan 10 yıl önce 'Türkiye'yi üç katına taşıyacağız, GSMH'yı üç katına taşıyacağız' dediğimizde bırakın başkasını zaman zaman kendimiz de tereddütle karşılıyorduk. Şimdi Başbakanımız hedefini açıkladı. 2023 yılına kadar bu ülke tekrar üç katına çıkacak. Ama ham dolsun bunu şimdi tereddütle karşınlamıyor. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza şu anda yaşadığımız ülkeden daha iyi bir Türkiye bırakma arzusundayız. Bunu da yapabiliriz. Artık bu ülkenin idaresine konulan irade perçinlenmiştir. Ve AK Parti hükümetleriyle beraber daha güzel Türkiye'yi inşallah beklemektedir.''


''TÜRKİYE EN ÖNEMLİ KAYNAĞINI BULDU''


Türkiye'de 1999'da ''Burkina Faso Türkiye fiso'' diye başlıkların atıldığını anımsatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:


''Bundan hepimiz mahcubiyet duyuyorduk. Anketler yapılıyordu. Diyordu ki; 'siz bulunduğunuz hangi iş olursa olsun Türkiye'den ayrılıp bir başka ülkeye gitmek istiyor musunuz'. Yüzde 70'lere varan oranda 'evet ülkemi terk edip başka ülkeye gitmek istiyorum' diyordu. Şu anda durum tam tersi. Nasıl oldu bu- Biz bir yerde define mi bulduk. Bir yerde gömülü altın mı bulduk- Nasıl oldu da Türkiye bu başarıyı yakaladı- Türkiye en önemli kaynağını buldu, insan kaynağını buldu Recep Tayyip Erdoğan'la beraber liderini buldu.''


DÜNYA KRİZLE BOĞUŞURKEN TÜRKİYE BÜYÜYOR


Dünya krizle boğuşurken Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:


''Kriz 2008'de şirketleri, 2011'de devletleri vurmaya başladı. Türkiye büyümeye devam ediyor. Gittiğimiz uluslararası toplantılarda bize 'siz bunu nasıl yapıyorsunuz- Bu işi nasıl beceriyorsunuz' diye soruyorlar. Biz istikrarla beraber bunun nasıl yapıldığını tek tek anlatıyoruz. Şu anda Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden öyle ülkeler var ki yıllık büyüme hızını karşılaştırdığımızda 6-7 yıllık büyüme hızı, Türkiye'nin yalnızca bir yılda kat ettiği büyüme hızına eşit. Bu kolay bir şey değil. Artık uluslararası piyasalarda sıkıntı duyan paralar sağlam zemin arıyorlar. Hukukun doğru uygulandığı ülke arıyorlar. Yaptıkları yatırımın boşa gitmeyeceği ülkeler arıyorlar. İşte bunların başında Türkiye geliyor. İnşallah Türkiye'nin başarısını hep beraber omuzlayacağız. Yalnızca enerji sektöründe Türkiye iki katına katlandı. Ve özel sektör yatırımlarıyla beraber geldiğimiz bu noktada kamuya çok fazla yük olmadan gitmeye çalışıyoruz. Ne oluyor kamuya yük olmadan yaptığımız yatırımlar- Aynı şekilde Türkiye'nin büyümesini karşılıyor ama kamudan yapmadığımız yatırımlar sağlık gibi adalet gibi eğitim gibi sosyal sorumluluğumuzu tamamlayan projelere aktarılıyor. Yaptığımız hiç bir işte Hazine garantisi istemiyoruz. Önceden Hazine garantisi olmaksızın en ufak enerji yatırımı yapılmıyordu. Bütün bunlar Türkiye'nin kazandığı itibar açısından son derece etkileyicidir.''


''TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİ OBEZ BİÇİMDE DEĞİL''


Yerli kaynakları bularak Türkiye'nin kalkınmasına katkısını artıracaklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:


''Petrol ve doğalgazı önemli ölçüde ithal ediyoruz. Ama inşallah biz inanıyoruz ki hep beraber varsa yerli kaynaklardan bulacağız ve 12 katına arttırdığımız bu arama ödeneklerini azaltmadan devam ettireceğiz. Eğer bizde kaynak varsa onu Allah'ın izniyle bulacağımıza inanıyoruz. Ayaklarımız yere basar şekilde ve daima Türkiye'nin itibarını ön planda tutarak. Niçin böyle söylüyorum; biz Doğu Akdeniz dediğimiz Kıbrıs ve İsrail'in de içinde bulunduğu doğalgaz aramalarıyla ilgili çok rahatlıkla proje geliştirebilirdik. Ama 9 tane kardeşimizi katlettiler. Hiçbir şey, hiçbir kaynak, ne doğalgaz ne de petrol 1 tane kardeşimizin kanından daha değerli değildir bizim için. Biz kendimizin hiç bir değeri ile oynatmayız. Geleneklerimizle göreneklerimizle yetişme tarzımızla...Nasıl yetişmişsek onun hiçbir değeri ile oynatmayız. Biz başımız dik ham dolsun alnı açık bir şekilde AK Parti olarak bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Biz ülkenin kalkınmasına, siyaset adına parti adına olumsuz yönde katkı koyanlara da hiç bir şekilde aldırış etmeden yolumuza devam edeceğiz.''


Türkiye'nin büyümesini, obez biçimli ve vücuduyla değil, aynı zamanda beyniyle beraber gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldız, ''Yoksa Türkiye bu kadar hızlı büyümeyi gerçekten idare ve sevk edemezdi. İnşallah bu refah seviyesini daha yükselterek vatandaşlarımıza yaşatmak istiyoruz'' dedi.


 ''YENİ HAZIRLAYACAĞIMIZ ANAYASANIN EN TEMEL TAŞLARI...''


Sağlık sektöründeki yapılanmanın dünyadaki bir çok ülkede dikkat çeken çalışmalar olduğunu anlatan Yıldız, ABD'de nüfusunun 303 milyon olduğunu ve hiçbir sağlık güvencesi almadan yaşayanların oranının yüzde 20'ler civarında olduğunu, ABD'de acile gidildiğinde 3 hafta sıra alan kişiler olduğunu kaydetti. ''Bizde 3 saat bekler miyiz acilde-'' diyen Yıldız, iktidara geldiklerinde kısıtlı kaynaklara rağmen iyi niyet ve yapıcı gayret gösterilmesiyle bu çalışmaların ortaya çıktığını belirtti. Yıldız, ''Bu teşkilatlardan aldığımız güçle beraber ham dolsun Ankara'da bizim yapmayacağımız iş yoktur'' şeklinde konuştu.


Bakan Yıldız, ülkeyi bölmek isteyenlerin hiçbirine müsaade etmeyeceklerini belirterek, şöyle dedi:


''Eğer burada bir gevşeklik bir rehavet görmek isteyenler varsa, kusura bakmasınlar avucunu yalarlar. Hiç birine hiç bir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük bizim yeni hazırlayacağımız anayasanın en temel taşlarından bir tanesi olacak. Bu manada inşallah sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesiminden iktidarımıza inanan inanmayan kim varsa her kesimden aldığımız değerlendirmelerle bunları hazırlıyoruz. Çünkü bu ortak paydaya koyacağımız önemli bir mukaveledir. Bu anayasamızı hep beraber hazırlayacağımız söylemek isterim.''


BAKAN’IN KONUŞMASI SIRASINDA BAĞIRDI


Bu arada, Bakan Yıldız'ın konuşması sırasında, İsmail Zade adlı kişi elinde kupa ve madalyalarla birlikte kürsüye yaklaşarak, ''Sayın Bakanım adalet istiyorum'' dedi. Bunun üzerine Yıldız, ''Kardeşim bir dakika, lütfen oturun sizinle konuşacağım. Arkadaşlar salondan çıkartmayın kardeşimi. Beraber çıkarız, seninle konuşuruz olur mu-'' dedi.


Milli güreşçi olduğunu ve antrenörlük sınavına girdiğini belirten İsmail Zade, Bakan Yıldız konuşmasını tamamlanıncaya kadar salonda kaldı. Yıldız daha sonra, İsmail Zade ile bir süre görüştü ve yardım sözü verdi.


AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bakan Yıldız'a ceviz oyma sandık ile Osmanlığı çarığı hediye etti. Bakan Yıldız, çarığın içinde isminin yazılı olduğunu görünce şaşırdı ve çarığı basın mensuplarına gösterdi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, daha sonra Kahramanmaraş Belediyesini ziyaret etti. Kente geç gelmesi nedeni ile Valilik ziyaretini iptal ederek Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne geçen Bakan Yıldız, akşam saatlerinde ise karayolu ile memleketi Kayseri’ye geçecek.