Hükümet Sözcüsü Arınç, "Açıklamalarım nezaket ve siyasi etik gereğidir. Bakanlar Kurulu'nun tamamen istifası söz konusu değildir" dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet  Sözcüsü Bülent Arınç, "Benim açıklamalarım nezaket ve siyasi etik gereği yapılmıştır. Sanırım bazı gazeteci arkadaşlarımız olayı yanlış yorumlamış olabilir. Bakanlar Kurulu'nun tamamen istifası diye bir şey söz konu değildir" dedi.


Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarının farklı şekilde yorumlandığını belirten AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:


"AK Parti  Genel  Başkan adayımız ve yeni başbakan olarak görevlendirilecek olan Sayın Davutoğlu'nun çalışma arkadaşlarını kendisinin seçebilmesine imkan vermek üzere şahsi olarak  yaptığım bir değerlendirmedir. Kabinemizin tamamen istifası söz konusu değildir. Her şey yeni başbakanımızın takdirinde olacaktır.


Benim açıklamalarım nezaket ve siyasi etik gereği yapılmıştır. Sanırım  bazı gazeteci arkadaşlarımız olayı  yanlış yorumlamış olabilir. Bakanlar Kurulunun tamamen istifası diye bir şey söz konu değildir."
(AA)